Numărul de paturi pentru bolnavii cu Covid-19, în creştere

> La Spitalul Judeţean de Urgenţă, numărul de locuri pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2, de la 56, a ajuns la 201

 Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat că, în conformitate cu Ordinul Ministerului Sănătăţii (MS) nr. 434 din 26 martie 2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor şi a unităţilor de dializă în contextul pandemiei de Covid-19 şi a listei spitalelor şi unităţilor de dializă care asigură asistenţa medicală pentru pacienţi, cazuri confirmate şi suspecte de Covid-19, conform clasificării spitalelor în trei niveluri de competenţă, se procedează în mod continuu la creşterea numărului de paturi Covid în unităţile sanitare cu paturi din judeţul nostru.

Gabriela Băncilă ne-a informat că Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a crescut numărul de paturi Covid de la 56 la 201, Spitalul Municipal Rădăuţi – de la 35 la 95, Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – de la 12 la 26 de paturi, Spitalul de Boli Cronice Siret – de la 12 la 30 de paturi.

Băncilă a precizat că Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc rămâne, în continuare, cu 25 paturi pentru pacienţii cu Covid, iar la Spitalul Vatra Dornei planul de rezilienţă este în curs de redactare.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică ca, în această perioadă, să pună în aplicare planurile de rezilienţă care au fost asumate la nivelul fiecărui judeţ.

Într-un comunicat de presă al MS, publicat luni, se precizează că ministrul interimar al Sănătăţii a susţinut prima videoconferinţă online cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu, în cadrul căreia au fost discutate aspecte legate de pregătirea sistemului sanitar pentru valul 4 pandemic. Cseke Attila i-a asigurat pe directorii DSP-urilor de întregul sprijin în perioada mandatului său interimar şi le-a solicitat să acţioneze cu responsabilitate şi solidaritate.

Cseke Attila: „Tot ce raportaţi să fie real!”

„Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acţionat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate şi solidaritate. Nu vreau ca pacienţii dintr-un judeţ să fie refuzaţi şi să nu fie trataţi în alt judeţ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeţi să verificaţi în spitale, astfel încât tot ce raportaţi să fie real” a declarat ministrul interimar Cseke Attila.

Potrivit comunicatului MS, în perioada următoare, direcţiile de sănătate publică vor trece la creşterea numărului de paturi funcţionale în secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare, conform planurilor de rezilienţă.

Cseke Attila le-a solicitat să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare pentru ca să fie transferat de către reprezentaţii DSU, dar şi materialele sanitare şi medicamentele care sunt în plus în spitale, pentru a fi luate în evidenţă şi redistribuite între judeţe, în caz de necesitate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: