Cu până la 40 de cazuri pe zi

Municipiul Suceava riscă să intre în scenariul roşu de pe 1 octombrie

>„Este o situaţie care se repetă, la fel ca anul trecut, poate chiar mai gravă” spune primarul Lungu > El face apel la părinţi să-şi monitorizeze copiii şi să anunţe şcoala dacă apar „manifestări deosebite”

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, este îngrijorat de ritmul infectărilor cu SARS-CoV-2, apreciind, ieri, într-o conferinţă de presă, că din acest punct de vedere lucrurile nu merg într-o direcţie optimistă. Pentru municipiul Suceava fuseseră raportate, marţi, 246 de cazuri active de Covid-19, cu o incidenţă a noilor îmbolnăviri de 1,53 la mia de locuitori. „Din păcate, lucrurile nu evoluează într-o direcţie bună. Sunt de-a dreptul îngrijorat de cum arată lucrurile în municipiu. Dacă va merge tot aşa, cu 20, 30, 40 de cazuri pe zi, sigur că, la începutul lunii octombrie o să ne blocăm” a opinat şeful executivului municipal, adăugând că astfel „se va trece în scenariul roşu”, care s-ar traduce în învăţământ online, la restricţii comerciale, măsuri care „nu sunt foarte prietenoase cu şcoala, cu mediul de afaceri şi celelalte activităţi”.

„Nu avem altă soluţie decât să facem apel la suceveni să respecte regulile legate de pandemie, referitoare la purtarea măştii de protecţie, păstrarea distanţei fizice, spălarea mâinilor şi, nu în ultimul rând, la vaccinare” a reliefat Lungu.

Edilul-şef evidenţiază că, din nefericire, numărul locuitorilor municipiului care se vaccinează este mic. Astfel, săptămâna trecută au fost inoculate 588 de doze, dintre care 396 la Iulius Mall, iar 192 în parcarea de la Shopping City. De la începutul campaniei, în capitala de judeţ s-au folosit 70.030 de doze de vaccinuri anti-Covid-19.

„Am făcut eforturi, am amenajat centrele de vaccinare, dar, din păcate, în Suceava campania nu merge cum trebuie” arată Lungu.

În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă, primarul a precizat că Secţia ATI este ocupată la întreaga capacitate, ca, de altfel, şi la celelalte unităţi sanitare din judeţ, el remarcând că „este o situaţie care se repetă, la fel ca anul trecut, poate chiar mai gravă”.

În urma discuţiilor purtate cu oficialii din conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, de la 1 octombrie un centru de vaccinare va fi deschis la Universitatea „Ştefan cel Mare”.

„Fac apel, în special la părinţi, să-i urmărească pe copii, să-i monitorizeze şi să anunţe şcoala dacă apar manifestări deosebite. Până în acest moment, nu am informaţii despre vreun focar în şcoli sau alte instituţii” a subliniat ieri Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: