Senatorul George Mîndruţă:

Lui Cîţu nu-i pasă că spaţiul aerian românesc este violat de avioane folosite la contrabandă

Secretarul Comisiei de apărare din Senat, senatorul USR PLUS de Suceava George Mîndruţă, a atras atenţia liderilor PNL din „echipa câştigătoare”, în special eurodeputatului Rareş Bogdan, că încă un avion care făcea contrabandă cu ţigări în România a fost depistat de autorităţile din Republica Moldova ca urmare a informaţiilor primite din Ucraina, în timp ce autorităţile române tac mâlc.

„Am văzut că Rareş Bogdan face în fiecare zi câte o declaraţie despre cum o să ne pună pe noi pe coji de nucă, după ce-l rezolvă pe Orban şi-l fac preşedinte pe Cîţu. Obsesia aceasta a pedepsei, ca mijloc de a te arăta mare bărbat politic, merită investigată. Dar nu la fel de mult ca aterizarea în miezul nopţii a unui avion, lângă Suceava, fără ca autorităţile române să dea vreun semn că ar şti sau ar fi interesate de cum a fost posibil aşa ceva în România, un stat membru NATO şi dornic să intre în Schengen” arată Mîndruţă.

El le-a transmis liberalilor din guvern că au trecut deja câteva săptămâni de la acel incident şi s-au întâmplat atât de multe, încât nu-i pasă nici lui Cîţu – care este momentan „premier, Superman şi candidat la preşedinţia PNL” –, dar nici lui Bode, ministru de Interne şi propunere neoficială de premier, „dacă are noroc să alunece pe scări domnul Cîţu”.

„I-am interpelat pe ambii, pentru că un stat funcţional ar fi presupus ca ei să aibă un răspuns la o situaţie de genul celeia petrecute la Suceava. Din nefericire, linişte completă în spatele zgomotului pe care îl face PNL pe orice altă temă decât cea care îl interesează, propriile alegeri” a adăugat liderul USR PLUS Suceava.

El a remintit că, în luna august, un avion de mici dimensiuni, care este în mod tradiţional folosit pentru contrabandă cu ţigări, a fost interceptat de forţele aeriene ucrainene venind din spaţiul aerian românesc. Iar autorităţile române nu au dat până în acest moment nicio explicaţie referitoare la respectivul incident şi „este inadmisibil că nici Guvernul nu a oferit un răspuns la o îngrijorare legitimă”.

„Astăzi aflăm de un nou caz, în care poliţia de frontieră a Republicii Moldova a prins un nou avion care făcea contrabandă cu ţigări în România” a atras atenţia senatorul.

„Operaţiunea a fost desfăşurată de forţele moldoveneşti, pe baza informaţiilor din Ucraina. România continuă să rămână tăcută în privinţa acestor incidente grave, iar din partea premierului şi a miniştrilor de resort nu primim nicio clarificare” a mai spus Mîndruţă.

El i-a mai transmis lui Rareş Bogdan că ameninţarea cu Ministerul Culturii într-o viitoare coaliţie e corectă.

„Nouă nu ne-ar fi ruşine de Ministerul Culturii şi nici nu facem ironii fine din categoria «noi cu banii, ei cu cărţile», pentru simplul fapt că nouă cultura nu ni se pare jignitoare, după cum nu credem că banii sunt totul pe lumea asta” a conchis George Mîndruţă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: