ISJ Suceava a anunţat declanşarea concursurilor pentru funcţiile de director şi director adjunct din unităţile şcolare

 > Înscrierile se fac până la 26 septembrie

Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Suceava a anunţat organizarea concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţ.

Concursul se organizează în baza Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 4597/2021, modificată şi completată prin Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 5195/2021 privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 4597/ 2021 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

La concurs pot candida cadrele didactice care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii (art. 3 alin. 1 din metodologie): a) Sunt absolvenţi ai învăţământului superior cu diplomă de licenţă sau atestat de echivalare în condiţiile art. 149 alin. (3) din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu completările şi modificările ulterioare; b) Sunt titulari în învăţământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată; c) Au o vechime în învăţământul preuniversitar de minim 5 ani; d) Au calificativul „Foarte bine” acordat în ultimii 2 ani şcolari încheiaţi lucraţi efectiv la catedră în funcţii didactice sau în funcţii de conducere din unităţi de învăţământ/inspectorate şcolare/casele corpului didactic/Palatul Naţional al Copiilor/Ministerul Educaţiei ori în funcţii de îndrumare şi control din inspectoratele şcolare/funcţii de specialitate specifice Ministerului Educaţiei; e) Nu au fost sancţionate disciplinar în ultimii 2 ani şcolari încheiaţi, lucraţi efectiv la catedră în funcţii didactice sau în funcţii de conducere (…) ori de îndrumare şi control (…) sau a intervenit radierea de drept a sancţiunii, potrivit art. 248 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; f) Nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală şi nici nu au fost sancţionate disciplinar, conform art. 280 alin. (2) litera (d) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, printr-o decizie de sancţionare disciplinară, rămasă definitivă şi în vigoare, cu suspendarea dreptului de a se înscrie la un concurs pentru ocuparea unei funcţii de conducere; g) Sunt apte din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, conform prevederilor art. 234 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare; h) Nu au avut statutul de „lucrător al Securităţii” sau „colaborator al Securităţii”.

Până la 26 septembrie a.c., dosarul de înscriere la concurs se încarcă în aplicaţia informatică dedicată. Proba scrisă se va desfăşura în data de 15 octombrie. Probele de interviu se vor desfăşura în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie a.c. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: