Deschiderea anului şcolar 2021-2022 la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc este o festivitate emoţionantă, atât pentru cei 120 de boboci, cât şi pentru părinţii acestora. Prima defilare în uniforma militară rămâne un moment cu o însemnătate aparte în memoria adolescenţilor.

Pentru elevii de clasa a IX-a, procesul de selecţie pentru examenul de admitere a fost foarte solicitant, iar luni au făcut primii paşi în cadenţă. Colegii mai mari continuă aventura cunoaşterii în cadrul colegiului, iar acum au retrăit bucuria revederii.

„Viaţa de elev de liceu militar nu este foarte uşoară, pentru că nu oricine poate face faţă exigenţelor impuse într-o astfel de instituţie. Felicit bobocii din clasele a IX-a pentru alegerea făcută şi pentru performanţa de a deveni elevi ai colegiului. Ştiu că începutul de drum este greu, dar cu determinare, ambiţie şi responsabilitate, dificultăţile inerente unei schimbări radicale de mediu pot fi depăşite. Pentru aceasta puteţi conta pe sprijinul nostru necondiţionat – profesori, instructori militari, conducerea colegiului” le-a transmis comandantul instituţiei, col. dr. Romeo-Aurelian Popovici, elevilor de clasa a IX-a.

Un moment deosebit în cadrul festivităţii a fost reprezentat de pensionarea dnei prof. Cătălina Gulii. Şeful Statului Major al Apărării, dorind a răsplăti meritele, în semn de apreciere a profesionalismului manifestat în îndeplinirea sarcinilor încredinţate şi a rezultatelor obţinute în activităţile desfăşurate, i-a conferit doamnei profesor Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării. Emblema a fost înmânată de dl col. Florin Vasiliu, reprezentantul Statului Major al Apărării. De asemenea, comandantul colegiului, col. dr. Romeo-Aurelian Popovici i-a oferit doamnei profesor o plachetă şi fanionul instituţiei.

 Printre momentele importante din cadrul ceremoniei amintim: mesajul Şefului Statului Major al Apărării, cuvântul reprezentantei claselor a XII-a, eleva plutonier adjutant Daria Balahura, cuvântul reprezentantului claselor a IX-a, David-Ionuţ Botezat, candidatul care a obţinut cea mai mare medie la examenul de admitere – 9,97. Totodată, absolventului Cătălin Mariş i-a fost conferit trofeul de onoare al colegiului, de către dl general de brigadă dr. Liviu-Marian Mazilu, reprezentantul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, în semn de recunoaştere şi apreciere a rezultatelor obţinute pe parcursul celor 4 ani de studiu.

Cei 480 de elevi militari păşesc optimişti în noul an şcolar pentru că au ales să se pregătească într-o instituţie prestigioasă de învăţământ militar. În acest demers vor fi sprijiniţi de profesori şi instructori militari, având ca reper rezultatele deosebite obţinute de-a lungul timpului.

GEORGIANA LUPU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: