„Cuibuşor de nebunii”

> Sunt expuse 70 de cuiburi de păsări din nordul Moldovei

Muzeul Naţional al Bucovinei invită publicul la expoziţia „Cuibuşor de nebunii”, deschisă până la 13 octombrie a.c.

Amenajată la Muzeul de Ştiinţele Naturii, aflăm că expoziţia îşi propune să valorifice piesele de patrimoniu aflate în depozitul de ornitologie şi să aducă la cunoştinţa publicului atât diversitatea materialelor de construcţie – crengi de conifere şi ramuri de la specii arborescente foioase, muşchi de pământ, pânză de păianjen, iarbă şi paie, licheni, flori (de la stuf, papură, salcâm, platan, mesteacăn, salcie), seminţe (de pin, ulm, carpen), pietriş, nisip, pământ, cochilii de melci –, cât şi varietatea cuiburilor de păsări şi a culorilor de ouă.

Sunt expuse 70 de cuiburi şi tot atâtea tipuri de ouă, de la păsări sedentare şi migratorii care habitează în nordul Moldovei.

Pe de altă parte, expoziţia îşi propune să atragă atenţia cu privire la impactul activităţilor antropice asupra locurilor de cuibărire, a existenţei şi a varietăţii speciilor de păsări. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: