Valeriu Stoica, fost preşedinte PNL:

Criza politică nu poate fi deblocată decât prin demisia lui Cîţu

„Dacă suntem puşi în alternativa «să rămână Cîţu chiar dacă moare lumea», asta înseamnă că o să murim pentru că nu vedem realitatea” spune Valeriu Stoica, avocat, fost preşedinte PNL. Criza politică nu poate fi deblocată decât prin demisia lui Cîţu, adaugă el, citat de Mediafax.

„Am asistat la o dinamitare a coaliţiei parlamentare. Este o idee dezastruoasă să rămână Cîţu, chiar dacă piere lumea. În politică şi în viaţă, cel mai grav este să ignori realitatea, să n-o vezi, sau dacă o vezi să n-o recunoşti aşa cum este. Când eşti orb în faţa realităţii, trăieşti într-o lume paralelă, nu mai ai cum să fii eficient în acel moment. Când nu vezi realitatea, eşecul este garantat.

A crede că, prin disoluţia acestei coaliţii, alte soluţii sunt posibile înseamnă a nega aşteptările şi speranţele celor care au ales PNL, USR PLUS şi UDMR. Înseamnă a înşela aşteptările celor care au crezut că aceşti 4 ani, 2021-2024, vor fi folosiţi pentru a moderniza România, pentru a avea o acţiune coerentă în acord cu instituţiile europene, şi acţiunile care să fie eficace, care să aibă rezultate şi-n economie, şi-n structura politică a ţării, şi în instituţii şi în schimbarea modului de a face politică în România.

Dacă suntem puşi în această alternativă –«să rămână Cîţu chiar dacă moare lumea» – asta înseamnă că o să murim, pentru că nu vedem realitatea. Sper să nu fie gândul că după ce preşedintele îşi termină acest al doilea mandat ar trebui să-şi garanteze în vreun fel revenirea la conducerea PNL. Toţi preşedinţii României nu au mai avut succes în politica internă.

O mişcare Putin – Medvedev nu e de conceput într-o democraţie constituţională. Eu sper ca Iohannis să nu sacrifice şansa României de dragul unui proiect politic personal. Singura soluţie este să se renunţe la Florin Cîţu. Criza politică nu poate fi deblocată decât prin demisia lui Cîţu. Dacă se stă în data de 25 septembrie, PNL va avea un preşedinte fără credibilitate politică. În firea lucrurilor este ca Florin Cîţu să-şi dea demisia. Cu cât trece mai mult timp, cu atât mai multe pagube vor fi pentru PNL şi România” a declarat Valeriu Stoica în emisiunea OFF/OnTheRecord, la Aleph News.

„Dacă PNL se aliază cu PSD, PNL va fi marele perdant din 2024. Dacă USR PLUS va fi în opoziţie până în 2024, s-ar putea ca alegătorii PNL să se îndrepte spre USR PLUS” susţine Valeriu Stoica, arătând că „este inadmisibil că România n-are proiecte de ţară”.

„Niciodată un partid mai mic nu va fi la dispoziţia celui mai mare. Ce este important este cum negociezi, trebuie să ai răbdare. Moţiunea de cenzură a arătat imaturitatea tactică şi strategică a USR PLUS. Alianţa USR PLUS cu AUR este împotriva firii. Firesc ar fi fost ca USR PLUS să iasă de la guvernare fără nicio moţiune de cenzură. Schimbarea compoziţiei politice a Guvernului înseamnă vot. Se va ajunge la un vot în Parlament” a mai spus Valeriu Stoica, fostul preşedinte al PNL, comentând conflictul dintre USR PLUS şi PNL. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: