Momente de reculegere în zona „Ground Zero” din New York, la 20 de ani de la atentate

Ceremonia de comemorare a victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 s-a derulat în zona „Ground Zero” din oraşul New York, unde se aflau Turnurile Gemene din cadrul Complexului World Trade Center (WTC) prăbuşite după ce au fost lovite de avioane de pasageri deturnate de terorişti.

La ceremoniile comemorative au participat mii de persoane. Au fost ţinute şase momente de reculegere şi au fost citite numele tuturor victimelor.

La ceremonie a participat inclusiv preşedintele Joseph Biden, precum şi foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton.

În paralel, la sediul Pentagonului s-a desfăşurat o altă ceremonie de comemorare, în memoria celor 184 de persoane decedate în acest loc pe 11 septembrie 2001, fiind prezenţi secretarul Apărării, Lloyd Austin, şi generalul Mark Milley, şeful Statului Major Inter-arme al armatei SUA, conform CNN.

În statul Pennsylvania s-a desfăşurat o ceremonie de comemorare a victimelor prăbuşirii avionului deturnat care efectua Cursa 93. La această ceremonie a fost prezent fostul preşedinte George W. Bush, care era liderul SUA în momentul atentatelor.

Atacurile de la 11 septembrie 2001, atribuite reţelei teroriste Al-Qaida, au vizat complexul World Trade Center din New York şi sediul Pentagonului. Unul dintre avioanele deturnate de terorişti s-a prăbuşit în statul Pennsylvania. Bilanţul atentatelor a fost de 2.977 de morţi şi aproximativ 25.000 de răniţi. Atacurile au fost comise de 19 terorişti sinucigaşi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: