Abba lansează un nou album cu 10 melodii

Abba şi-a surprins fanii anunţând un nou album după 40 de ani, Abba Voyage, care va fi lansat în noiembrie, înainte de un set „revoluţionar” de concerte în care avatarurile virtuale ale celor patru vor cânta hituri precum Mamma Mia şi Waterloo, anunţă BBC.

Cvartetul, care s-a despărţit în 1982, a înregistrat 10 piese noi, dintre care două au fost prezentate în premieră în cadrul unei conferinţe de presă transmise joi în întreaga lume.

Primul, I Still Have Faith In You, este o baladă care prezintă legătura dintre cei patru membri ai trupei. „Când Benny a cântat melodia, ştiam doar că trebuie să fie despre noi” a spus Bjorn Ulvaeus, explicând originile melodiei.

Cea de-a doua piesă, Don’t Shut Me Down, este o piesă uşor melodramatică, în linia clasicului The Day Before You Came.

Ambele melodii vor apărea pe Abba Voyage când va fi lansat pe 5 noiembrie, ţintind vânzările profitabile de Crăciun. Discul va include chiar „o mică melodie de Crăciun”, a spus Benny, precum şi „o serie de melodii pop”.

El a adăugat: „Cred că este destul de bine. Am făcut cât de bine am putut, la vârsta noastră”.

Reuniunea părea, de mulţi ani, puţin probabilă. În 2000, trupa a refuzat un turneu care trebuia să le aducă 1 miliard de dolari.

Noile piese ale trupei vor fi, de asemenea, redate în timpul concertului virtual al formaţiei, intitulat Abba Voyage, care va începe anul viitor într-o arenă special construită din estul Londrei.

Cântând şase nopţi pe săptămână, turneul va include versiuni digitale ale membrilor trupei, însoţite de o trupă live care interpretează 22 dintre cele mai mari hituri ale lor.

Aşa-numitele „Abba-tars” au fost proiectate de Industrial Light and Magic, compania de efecte vizuale fondată de creatorul Star Wars George Lucas.

Peste 850 de persoane au lucrat la recrearea Abba, folosind tehnologia de captare a mişcării pentru a scana fiecare mişcare a muzicienilor, care sunt acum în vârstă de 70 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: