Eleganţă clujeană

> Adi Pirgaru

Ne aşteptăm ca ardelenii să fie mai calmi, să lase de la ei, să nu claxoneze şi să fie eleganţi, însă despărţirea de antrenorul echipei CFR Cluj, Marius Şumudică, ne-a demonstrat că regulile nescrise din fotbal se aplică pretutindeni. Poate că pretenţiile clubului clujean în ligile europene erau mai mari şi ele nu au fost îndeplinite, poate că jocul formaţiei alb-vişinii nu merge, dar modul în care campioana României s-a despărţit de Şumudică a fost modest.

În ultimă instanţă, CFR Cluj nu a fost eliminată din prima de neica nimeni, ci a fost învinsă de echipe mai bune. Acum, chiar la ultimul meci cu Steaua Roşie Belgrad, cu siguranţă că antrenorul nu poate să înveţe un jucător de 35 de ani să execute penalti şi nici pe un portar să degajeze în tribune pentru siguranţă şi nu ca un şcolar.

Să umbli la bodyguarzi şi să nu laşi tehnicianul să-şi facă treaba este oricum jenant. Se foloseşte expresia de despărţire amiabilă, dar acum nu a arătat aşa. După nişte faze penibile, conducerea clubului a încercat să o dreagă cu un comunicat elegant, dar a fost tardiv.

Ştiu că în lumea fotbalului totul se rezumă la bani şi lumea se învârte în jurul lor. Există totuşi şi antrenori cărora nu le pasă de acest lucru şi acceptă contracte datorită unor provocări şi a unor chestii de suflet. Dar dacă mă arunci ca pe o măsea stricată, deşi am încercat cu onestitate să fac ce e mai bine, spun pas.

CFR Cluj are cel mai bun start de campionat din istorie şi va juca totuşi în Conference League, acolo unde va întâlni echipe bune din Danemarca, Olanda şi Cehia şi va fi atmosferă şi public la fiecare partidă, deci va merita să vii la meci. Să nu spuneţi că ultimul succes din campionat în faţa FCSB-ului a fost orchestrat de antrenorii de portari care au găsit discursuri motivaţionale gen Mourinho.

Să nu ne oprim de la eterna formulare că antrenorul este vinovat şi să ne gândim că lucrurile sunt mult mai complexe. Aşteptăm eleganţă de la campioana României şi să uităm sloganul mai vechi „ura şi la gară!”. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: