Canotorii medaliaţi la Tokyo şi antrenorii lor, cetăţeni de onoare ai judeţului Suceava

> Ei vor fi recompensaţi financiar cu un total de 90.000 de lei, distincţia de cetăţean de onoare urmând a fi conferită şi Elisabetei Lipa, preşedintele FNC, originară din Siret

Consiliul Judeţean Suceava va aproba, în şedinţa ordinară din 30 august, un proiect de hotărâre privind conferirea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Suceava olimpicilor suceveni Nicoleta Ancuţa Bodnar, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semeniuc, Cosmin Pascari, Ştefan Constantin Berariu, Marius Vasile Cosmiuc şi Ciprian Tudose. Distincţia va fi acordată pentru medaliile obţinute la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi „activitatea sportivă desfăşurată la nivel naţional şi internaţional”, inclusiv antrenorilor Vasile Avrămia şi Ion Despa, cât Elisabetei Lipa, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, născută în Siret.
În proiectul de hotărâre se evidenţiază stabilirea, de către canotajul românesc, a unui nou record olimpic al probei de dublu vâsle feminin, „aducând României medalia de aur (…), graţie evoluţiei echipajului alcătuit din Nicoleta Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş”.
Din totalul celor 101 de sportivi care au alcătuit lotul olimpic al României, 21 au fost suceveni, cu o singură excepţie, toate medaliile fiind luate de sportivi din judeţul Suceava. Dintre aceştia, 6 sportivi care au obţinut „rezultate remarcabile” vor fi recompensaţi financiar din bugetul judeţean cu o sumă de 70.000 de lei. În conformitate cu un alt proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei deliberativului judeţean, cei doi antrenori urmează a fi premiaţi cu câte 20.000 de lei. (V.I. ADOMNICĂI)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI