229 de cazuri active de Covid-19 în judeţ

> 51 dintre acestea, în municipiul Suceava > 58 de persoane infectate erau ieri spitalizate

În judeţul Suceava erau ieri active 229 de cazuri de Covid-19, 58 pacienţi infec-taţi fiind internaţi în spitalele din judeţ. Totodată, 12 persoane erau suspecte de Covid-19, a anunţat ieri, Prefectura, citând datele furnizate de DSP Suceava.
În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 23.155.
Până ieri, inclusiv, au fost raportate ca vaccinate în judeţ 98.855 de persoane, dintre care 83.125 cu rapel.
Incidenţa cazurilor de Covid-19 la nivelul judeţului era ieri 0,25 la mie.
Din cele 114 unităţi administrativ-teritoriale sucevene, 59 nu aveau niciun caz de infecţie de Covid-19 în evoluţie, 22 aveau câte un caz, 21 aveau sub cinci cazuri, 7 – sub zece, iar 5 – peste zece cazuri în evoluţie.
Duminică, în carantină se aflau 3.401 de suceveni, iar în izolare, 191.
Numărul total de persoane testate până duminică era 295.021. În anterioarele 24 de ore au fost testate 837 de persoane.

Situaţia din spitalele sucevene

La nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 7 persoane suspecte de infecţie cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 6 persoane, declarate vindecate.
Din totalul celor 482 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 36 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 10 se aflau în zona tampon, 436 aveau alte afecţiuni (non-Covid).
Din cei 36 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 2 aveau forme uşoare de boală, 15 aveau forme medii ale bolii, 15 – forme grave, 4 aveau forme grave şi erau internaţi în secţia ATI (dintre care 2 ventilaţi non-invaziv).
Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, duminică, de 431 paturi libere, dintre care 69 pentru pacienţi cu Covid-19, 342 în sectorul non-Covid şi 20 pentru zona tampon.
La unitatea ATI erau disponibile două paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 25 de ventilatoare libere, dintre care 3 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 22 pentru pacienţii non-Covid.
La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 15 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (14 cu forme medii de boală şi un pacient în stare critică), o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind 11 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Co-vid erau internaţi 2 pacienţi (un pacient ventilat non-invaziv şi altul suspect de infecţie cu noul coronavirus), nemaifiind locuri disponibile.
La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc nu erau internaţi pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, nici persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.
La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului erau internaţi 5 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (2 cu forme uşoare, 3 pacienţi cu forme medii de boală), nefiind spitalizate persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid erau libere 3 locuri.
La Spitalul de Boli Cronice Siret erau internaţi 2 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 4 locuri în sectorul Covid.
La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 97 de locuri pentru bolnavi de Covid şi 38 pentru zona tampon. (N.B.)

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: