Suceava – Proiectul pentru achiziţia de tablete a fost câştigat, dar nu a primit finanţarea

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat recent, că municipalitatea a câştigat proiectul cu finanţare europeană pentru achiziţia de echipamente electronice destinate şcolilor din municipiu. Dar încă nu a semnat contractul de finanţare, existând probleme privind asigurarea fondurilor.
„Suntem declaraţi câştigători, dar deocamdată nu s-a semnat contractul. Trebuie făcute nişte modificări bugetare” a spus primarul.
El a menţionat că a prezentat problema şi la Asociaţia Municipiilor din România, de faţă cu prim-ministrul Florin Cîţu şi cu ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea.
„Sunt nişte discuţii acolo. Au fost prinse nişte sume, dar nu a fost asigurată finanţarea” a explicat primarul.
„Suntem câştigători, avem hârtia că am câştigat, dar nu am semnat contractul” a continuat Lungu.
El a arătat că nu doar municipiul Suceava este în această situaţie, ci şi altele, care au întreprins aceleaşi demersuri.
Consiliul Local Suceava a aprobat într-o şedinţă extraordinară din luna noiembrie 2020 proiectul „Echipamente electronice pentru unităţi de învăţământ preuniversitar de stat – Şcoala online”, în vederea finanţării acestuia în cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă. Prin hotărâre s-au aprobat cheltuielile eligibile şi neeligibile ale proiectului. Astfel, valoarea totală este de 16.834.550,58 lei, din care valoarea eligibilă este de 16.651.528,58 de lei. Totodată, s-a aprobat şi contribuţia proprie ce revine municipiului Suceava, 516.052,58 de lei, din care 333.030,58 de lei reprezintă 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului, iar 183.022,00 de lei contribuţia la cheltuielile neeligibile ale proiectului.
Prin proiect se prevede achiziţia a circa 15.000 de tablete, laptopuri, desktopuri, routere şi alte echipamente necesare învăţământului online. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: