Biblioteca Bucovinei vă invită la dezbaterea cu tema „Copiii sucevenilor din diaspora: Protecţie – educaţie – realităţi”

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” invită sucevenii la dezbaterea cu tema „Copiii sucevenilor din diaspora: Protecţie – educaţie – realităţi”. Evenimentul va avea loc luni, 16 august, începând cu ora 11, la Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei.
Activitatea este organizată în cadrul proiectului „Luna diasporei” derulat de Consiliul Judeţean Suceava.
Organizatori: Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” şi DGASPC Suceava, sub egida Consiliului Judeţean Suceava, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Suceava şi Organizaţia Salvaţi Copiii România.
Redăm comunicatul Bibliotecii Bucovinei. (N.B.)

Situaţia copiiilor sucevenilor din diaspora (ca, de altfel, ai tuturor românilor plecaţi la muncă peste hotare) reprezintă o problemă de actualitate destul de importantă la nivel local şi naţional. Aceştia sunt lipsiţi de suportul unui părinte sau chiar al ambilor părinţi şi, din cauza constrângerilor ce derivă din această situaţie, educaţia şi formarea lor poate avea de suferit.
Comunitatea vizată de proiect este alcătuită din copiii suceveni ai căror părinţi se află la muncă în străinătate, copii rămaşi acasă în grija unui singur părinte sau chiar a bunicilor sau a altor rude, însoţiţi de adulţi (părinţi aflaţi în ţară, bunici/rude/tutori care au în grijă copiii aflaţi în astfel de situaţii), către care se adresează activitatea organizată.
Proiectul îşi propune ca, prin dezbaterea organizată, să se aibă în vedere abor-darea problematicii specifice situaţiei copiilor ai căror părinţi se află la muncă în străinătate, cu identificarea problemelor sociale sau de altă natură referitoare la copiii sucevenilor plecaţi în afara ţării, cu situaţia copiilor rămaşi acasă în grija unui singur părinte sau chiar a bunicilor sau a altor rude, cu informaţii privind acest fenomen, cu modul de monitorizare şi constatări exemplificative, inclusiv cu ceea ce se face în mod concret, din punct de vedere instituţional, pe acest segment, cu concluzii şi abordări avute în vedere, respectiv cu discuţii cu cei în cauză, invitaţi să participe la eveniment.
Educaţia este pentru oricine punctul de plecare în realizarea socio-profesională, iar afectivitatea familială este suportul pentru o formare adecvată a copiilor şi adolescenţilor, aşa că ajutorul acordat acum va avea urmări benefice pe termen lung. Proiectul „Educaţie pentru familii fără bariere”, implementat cu fonduri europene de CJRAE Suceava şi adresat elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, poate reprezenta un „exemplu de bune practice” pe acest segment, fiind prezentat participanţilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: