Rugbiştii Conache şi Legean n-au rămas în Franţa

Irinel Legean şi Alin Conache, doi dintre cei mai buni rugbişti ai CR Gura Humorului s-au întors dezamăgiţi din stagiul de pregătire de trei săptămâni de la USA Perpignan, club înfiinţat acum aproape 120 de ani, reprezentat acum în eşalonul doi de rugbi din Franţa. După această perioadă, francezii le-ar fi oferit un contract pentru un an, dar fără să le plătească salarii. Le ofereau doar cazare şi masă şi, eventual, decontarea unor cheltuieli de călătorie, iar în rest, nimic.

Pe pagina de internet a Asociaţiei Jucătorilor de Rugby, cei doi au explicat de ce s-au întors acasă, deşi clubul francez le-a făcut oferta să rămână.

„La finalul stagiului am primit o ofertă din partea lor pentru un an de zile, ce cuprindea cazare şi masă, însă fără niciun salariu. Cred că experinţa pe care am fi căpătat-o era utilă, doar că ar fi fost dificil să rămân acolo fără niciun ban, mai ales că nu mă poate sprijini nimeni din ţară. Am optat să revin în ţară din cauza suportului financiar. Sunt convins că şi aici putem juca rugbi. Totul depinde de dorinţa şi determinarea mea de a face acest lucru” este parte din declaraţia lui Irinel Logean.

Alin Conache are aceleaşi argumente ca şi colegul său pentru faptul că n-a rămas să joace rugbi în Franţa, o forţă internaţională a acestui sport, care n-a lipsit niciodată de la un campionat mondial.

„Sincer, mă aşteptam la mai multe antrenamente în colectiv. Poate că ne-ar fi dat şansa să arătăm mai bine ce putem. Nu am putut accepta oferta lor (cazare şi masă) şi, de aceea, am revenit în ţară. A fost decizia mea şi, evident, m-am gândit că aşa e mai bine”.

Amândoi jucătorii au ţinut foarte mult să mulţumească Asociaţiei Jucătorilor de Rugby, punctual, pentru că a suportat costurile stagiului şi, în general, pentru sprijinul oferit jucătorilor de rugbi din România, care au mare nevoie de asta.

La nici 20 de ani, Alin şi Irinel sunt două dintre succesele şcolii de rugbi de la Gura Humorului. Alături de alţi trei sportivi de la CSŞ Gura Humorului, Legean a fost convocat la sfârşitul anului trecut în lotul naţionalei Under-20. În 2020, el şi-a făcut debutul şi în Divizia Naţională de seniori.

Alin Conache este una dintre speranţele rugbiului românesc. La 18 ani şi câteva luni, a fost convocat în lotul lărgit al naţionalei de seniori a României.

El este al treilea cel mai mic frate al unei generaţii întregi de împătimiţi ai balonului oval. Fratele său mai mare este Tiberiu Conache, mijlocaşul CSM Bucureşti şi unul dintre „stejarii” naţionalei României, iar cel mijlociu, Gabriel Conache, este fundaşul campioanei României, CSSCM Timişoara. Toţi trei sunt fiii lui Vasile Conache, unul dintre jucătorii de bază ai echipei CSM Suceava din anii ’80.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI