Dorneanul Gabriel Bularda a câştigat semimaratonul de alergare montană de la Vatra Dorna

Gabriel Bularda

> Un alt dornean, Iulian Pop, a terminat primul proba de cros

A 5-a ediţie a concursului de alergare montană din Circuitul Carpaţilor „Hit The Egg – Ouşoru Challenge”, desfăşurată pe 7 august, la Vatra Dornei, a fost un succes.

Întrecerea menită să atragă atenţia asupra zonei Bucovinei, turismului activ şi ecoturismului a fost organizată de Asociaţia RoMontana cu sprijinul Primăriei municipiului Vatra Dornei şi a mai multor sponsori.

Au fost prezenţi la start aproape 250 de alergători profesionişti şi amatori, bărbaţi şi femei, care au concurat în probele de maraton (45 km), semimaraton (24 km) şi cros (10 km), categorii de vârstă 16 – 34 ani, 35 – 49 ani şi 50+ ani.

Probele de cros, în care s-a alergat fără categorii de vârstă, au fost câştigate, la femei, de Mihaela Cotonogu şi la bărbaţi de dorneanul Iulian Pop, care a efectuat astfel un bun antrenament înainte de naţionalele de alergare montană din luna septembrie, de la Câmpulung Moldovenesc.

Semimaratonul femeilor, categoria 16-34 de ani, a fost adjudecat de Mihaela Ianoş, după 3 h 4 min. 8 sec., şi de Ramona Yota, la categoria 35-39 ani. O singură femeie, Daniela Rus, a concurat la 50+ ani şi a terminat cursa în 5 ore.

Cel mai valoros alergător montan din România, campionul european Gabriel Bularda, de la CSM Dorna Vatra Dornei, a încheiat primul semimaratonul bărbaţilor, 16-34 ani, în 1h 49 min. 48 sec., cu 15 minute în faţa celui de-al doilea clasat.

Iulian Pop

Doar şase femei, dintre care una la categoria 50+, au concurat la maraton. După cei 45 km de alergare, parcurşi în 6h 4 min. 16 sec., cursa a fost câştigată de o mare iubitoare a muntelui, Kamila Pyzik.

Nemţeanul de 28 de ani Alex Ionuţ Husariu, care în 2018 alerga din pasiune în primul lui maraton, a câştigat şi proba „regină” de alergare montană de la Vatra Dornei, trecând linia de sosire cu aproape o jumătate de oră mai devreme de maratonistul de pe locul doi.

„Ne-am dorit ca acest concurs să devină o tradiţie, să punem Vatra Dornei şi Bucovina pe harta marilor competiţii de alergare montană şi să avem un aport la consolidarea destinaţiei ecoturistice şi de turism activ «Ţara Dornelor». Ne bucurăm că ne-a ieşit până acum. Ne bucurăm să continuăm”, a transmis Radu Adrian Rey, organizatorul concursului, „Hit The Egg – Ouşoru Challenge” de la Dorna.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI