La Gura Humorului

Tabără de vară în limba engleză pentru copiii din sistemul sucevean de protecţie socială

> Prin proiect va fi amenajată o bibliotecă dotată cu cărţi în limbile română şi engleză, cât şi cu mobilier, 8 laptopuri, un videoproiector şi un castel cu scări, pentru relaxare

În perioada 9-14 august, oraşul Gura Humorului găzduieşte o tabără de vară în limba engleză la care participă 60 de copii din sistemul de protecţie socială, dar şi din comunitatea humoreană. Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, tabăra de vară se adresează copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani şi are drept scop dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba engleză ale acestora. Conform sursei citate, pe durata taberei, vor fi organizate activităţi creative, educaţionale, sportive şi de protejare a mediului înconjurător, participanţii fiind împărţiţi în trei grupe de vârstă, respectiv 6-10 ani, 11-14 ani şi 15-18 ani.

Proiectul este derulat de Fundaţia „Te aud România”, în parteneriat cu organizaţia elveţiană „WeTomorrow” , precum şi cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava şi Primăria Oraşului Gura Humorului. Acţiunile au loc în cadrul Serviciilor multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, fiind coordonate de voluntarii organizaţiei elveţiene, aflaţi pentru întâia oară la Gura Humorului. Tot în această locaţie, va fi amenajată o bibliotecă care să deservească copiii şi tinerii din cadrul acestui serviciu. Spaţiul destinat lecturii va fi echipat cu mobilier, 8 laptopuri, videoproiector, un castel cu scări – zonă de relaxare, respectiv cu cărţi, atât în limba română, dar şi în limba engleză.

„Activităţile se vor desfăşura pe parcursul a 5 zile şi vor include activităţi educaţionale, de protejare a mediului înconjurător şi sportive. Însă, poate cel mai important rezultat al acestei tabere de vară este amenajarea şi echiparea unei biblioteci care să servească aceşti copii în viitor” a declarat Ann Wilson, directorul organizaţiei elveţiene „WeTomorrow”.

În tabăra de la Gura Humorului vor participa şi copii de la centre din Fălticeni şi Solca.

„Parteneriatul este axat pe dezvoltarea educaţională a tinerilor din sistemul social, atât în cadru formal, cât şi non-formal, contribuind, astfel, la dezvoltarea calităţii serviciilor sociale la nivel de judeţ. Educaţia are un rol important în parcursul de viitor al acestor copii” a reliefat Nadia Creţuleac, directorul executiv al DGASPC Suceava.

Proiectul se va încheia sâmbătă, 14 august a.c., cu inaugurarea centrului educaţional dezvoltat de organizaţia elveţiană.

„Faptul că reuşim să aducem schimbare pas cu pas în comunitatea noastră şi că reuşim să lărgim orizonturile grupurilor vulnerabile la nivelul judeţului este poate cel mai mare bonus al acestor parteneriate” a transmis Gabriela Popescu, preşedintele Fundaţiei „Te aud România”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: