USR PLUS vrea să scoată lacătele de la terenurile de sport şcolare din municipiul Suceava

> Formaţiunea politică a iniţiat un proiect de regulament de folosire a acestora pe perioada vacanţelor şi în weekend

USR PLUS Suceava a anunţat, marţi, că vrea să scoată lacătele de la terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ din municipiul Suceava şi că a iniţiat, prin viceprimarul Teodora Munteanu şi cei doi consilieri locali, un proiect de regulament.

„Terenurile de sport sunt destinate practicării sportului, ele nu trebuie să stea închise pe perioada vacanţelor şi a sfârşiturilor de săptămână! Terenurile de sport pot fi folosite în interesul comunităţii sucevene, a iubitorilor de sport şi activităţi sportive în aer liber. Este păcat să nu le folosim şi să rămână închise” arată USR PLUS într-un comunicat.

USR PLUS din municipiul Suceava menţionează că doreşte deschiderea terenurilor de sport din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat care dispun de curţi şi terenuri de sport în aer liber, aflate în proprietatea Primăriei Municipiului Suceava, pe perioada vacanţelor şi a sfârşitului de săptămână.

Consilierii locali USR PLUS au iniţiat un proiect de hotărâre privind administrarea acestor terenuri de sport.

„Cred că acest proiect serveşte interesul copiilor noştri, pe care vrem să-i vedem din nou bătând mingea în curtea şcolii. Pandemia ne-a ţinut în case, dar elevii au nevoie acum, mai mult decât oricând, să facă mişcare în aer liber. Mulţumesc sucevenilor, reprezentanţilor opiniei publice, consilierilor locali care s-au declarat favorabili scoaterii lacătelor de pe terenurile de sport. Sunt şi păreri contrare deschiderii acestor terenuri, motivaţia fiind starea precară a acestora. Sunt necesare investiţii pentru modernizarea multor terenuri de sport, pentru a putea fi folosite în deplină siguranţă. Dincolo de orice păreri pro şi contra, consider că beneficiile practicării de activităţi sportive de către copiii noştri, pentru a preveni bolile asociate obezităţii şi sedentarismului, sunt mult mai mari decât posibile riscuri şi inconveniente. Toate aceste lucruri vor fi un imbold pentru autoritatea locală să acorde mai multă atenţie elevilor, mişcării sportive şi sportului, în general” a declarat viceprimarul USR PLUS Suceava Teodora Munteanu.

Potrivit proiectului de regulament iniţiat de USR PLUS, în municipiul Suceava este permis accesul gratuit al cetăţenilor pe terenurile de sport aparţinând unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, aflate în proprietatea Primăriei Municipiului Suceava, pe perioada vacanţelor şi a sfârşitului de săptămână, după următorul program: > sâmbăta şi duminica, între orele 8 şi 18 în perioada de iarnă (noiembrie-martie) şi 8 – 21 în perioada de vară (aprilie-octombrie), cu restrângerea acestuia în funcţie de anotimp, astfel încât activităţile sportive să se desfăşoare în condiţii de lumină naturală; > în perioada vacanţei de vară, zilnic, între orele 8 şi 22, cu restrângerea acestuia în funcţie de anotimp, astfel încât activităţile sportive să se desfăşoare în condiţii de lumină naturală.

„Se permite accesul pe terenurile de sport doar pentru practicarea de activităţi sportive conforme cu amenajările, instalaţiile specifice şi dotările existente. Este intezisă orice altă activitate.  Utilizatorii terenurilor de sport au acces la toaletele ecologice exterioare existente sau care vor fi montate special pentru a deservi activităţile sportive” se mai arată în proiectul de regulament. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: