Lt. Alin Găleată (ISU Suceava) despre contextul pandemic: 

Trebuie să rămânem cu mintea mereu în alarmă

Contextul pandemic generat de Covid-19 a adus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina” în linia întâi, ca mod de intervenţie, iar pompierii militari suceveni au dat piept cu necunoscutul în acele condiţii de început pandemic nu dintr-un birou, ci direct de pe teren, a declarat locotenentul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU „Bucovina” Suceava, la News Bucovina.

„Colegii noştri au deschis Spitalul Judeţean, noi am preluat intervenţiile Serviciului Judeţean de Ambulanţă în momentul în care aceştia au rămas fără oameni care să asigure acest lucru, ISU a fost peste tot în acele momente. Dacă ieşeai pe stradă, vedeai autospeciala pentru transport personal şi victime multiple, despre care toată lumea ştia că în interior are o izoletă şi cu ea se transportă pacienţii cu Covid-19” a arătat lt. Alin Găleată.

El a subliniat că nivelul crescut de profesionalism şi de responsabilitate reiese şi din faptul că ISU Suceava are în momentul acesta mai puţin de 6% din personal care să se fi îmbolnăvit de Covid-19.

„Chiar dacă nu ne-a ridicat nimeni statuie, aici plusez şi aduc aminte aceste evenimente, strict pentru colegii mei, care merită toate aplauzele pentru tot ce au făcut ei atunci. Sunt oameni responsabili, cu care aş merge oriunde, aş intra în orice război. Responsabili şi prin prisma faptului că, din întreg personalul, nu ştiu dacă avem la ora actuală 6% din personal care să se fi îmbolnăvit, iar asta în condiţiile în care noi am transportat toţi bolnavii la spital, în acea perioadă” a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

„În tot acest context trebuie să rămânem cu mintea mereu în alarmă, să luăm informaţiile cele mai bune şi să le filtrăm cu propria noastră minte, deşi e foarte greu. În furtuna de informaţii, transmisă pe toate canalele posibile, este foarte greu ca cineva să ia decizia cea mai bună” a concluzionat pe acest subiect lt. Alin Găleată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: