Transport de material lemnos fără aviz, depistat în zona Fălticeni

> Poliţiştii au confiscat peste 4 mc de cherestea

Poliţiştii din Vadu Moldovei au confiscat luni, 2 august, peste 4 mc de material lemnos, după ce au stabilit că acesta era transportat fără avizul de însoţire.

Autoutilitara ce transporta materialul lemnos a fost depistată în trafic în data de 31 iulie, în apropiere de municipiul Fălticeni. Atunci, poliţiştii au verificat transportul în aplicaţia SUMAL. Aplicaţia a afişat un aviz din aceeaşi dată pentru cantitatea de 3,0432 mc cherestea răşinoase, emis de o societate comercială din Râşca, având ca destinatar o persoană fizică din Fălticeni. În aceste condiţii, poliţiştii au verificat  traseul GPS al transportului şi au constatat că autoutilitara a parcurs distanţa rutieră dintre locul de încărcare şi cel de destinaţie, avizul fiind localizat  la Fălticeni, dar nu la locul unde a fost oprit vehiculul.

Astfel, din punctul de vedere al legii, transportul este considerat fără aviz.

Sancţiunile au fost aplicate abia în data de 2 august, după ce angajaţii Ocolului Silvic Fălticeni au inventariat încărcătura. Ei au stabilit că în autoutilitară erau 4,172 mc cherestea tivită de răşinoase. Ulterior, poliţiştii au amendat şoferul şi au confiscat materialul lemnos, în valoare de aproape 2.700 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: