Tabăra internaţională de artă plastică „Lumina Nordului” a debutat la Putna

> Vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă: Tinerii artişti vor realiza lucrări cu tematică inspirată din tradiţiile bucovinene şi ctitoriile ştefaniene

16 tineri din ţară şi străinătate participă în aceste zile, la Putna, la o tabără internaţională de artă plastică.

Vicepreşedinte CJ Suceava, Niculai Barbă, a declarat că Tabăra tematică internaţională de artă plastică „Lumina Nordului”, aflată la a XV-a ediţie, a debutat, luni, la Putna.

El a arătat că evenimentul este organizat în perioada 2-7 august de Centrul Cultural „Bucovina”, prin Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu”, şi se adresează tinerelor talente în arta plastică, elevi ai unor şcoli de arte din ţară (Suceava, Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Gorj, Mureş, Satu Mare) şi de la Cernăuţi.

Pe perioada acestui stagiu teoretic şi practic de creaţie, tinerii vor realiza câte două lucrări, una inspirată din evenimentele de la Putna din 1871 şi ctitoriile lui Ştefan cel Mare, iar cea de a doua va avea ca temă „Tradiţiile în Bucovina”.

Acest eveniment, precum majoritatea celor organizate de Consiliul Judeţean Suceava în această perioadă, se înscrie în seria de manifestări  „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal” a menţionat Barbă.

Vernisarea expoziţiei va avea loc sâmbătă, 7 august, la Mănăstirea Putna. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: