Administraţia Bazinală de Apă Siret atenţionează:

Scăldatul în locurile neamenajate sau în preajma lucrărilor hidrotehnice este periculos !

> Pe teritoriul administrat de ABA Siret nu sunt desemnate zone de îmbăiere

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Siret a transmis că scăldatul în lacurile de acumulare sau în apele curgătoare este periculos, din cauza malurilor abrupte şi a curenţilor puternici.

Specialiştii avertizează că în aceste zone albiile pot fi nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci.

În acest context, ABA Siret a precizat că scăldatul este permis doar în locurile identificate ca zone de îmbăiere, precum şi în spaţiile special amenajate pentru aceste activităţi.

„Orice persoană fizică, pe proprie răspundere, poate utiliza liber pentru îmbăiere apele marine şi apele interioare” (art. 9, alin. 3 din Legea apelor 107/1996). De asemenea, „pe malurile apelor aparţinând domeniului public, orice persoană fizică are dreptul de acces liber, pe proprie răspundere, pentru plimbare sau recreere” (art. 25, alin. 1 din Legea Apelor 107/1996).

ABA Siret administrează un bazin în suprafaţă de 28.678 kmp şi o reţea hidrografică de 735 cursuri de apă codificate, cu o lungime totală de 10.280 km.

Pe teritoriul administrat de ABA Siret nu sunt desemnate zone de îmbăiere.

La nivel naţional, autorităţile de sănătate publică au identificat 50 de zone de îmbăiere: 49 sunt localizate la Marea Neagră (de la Gura Portiţei la Vama Veche), iar una este în oraşul Tulcea (lacul Ciuperca). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: