Pentru finanţarea a 15 obiective de investiţii

Primăria Suceava va contracta un credit în valoare de 30 de milioane de lei

> „Nu se poate face dezvoltare fără creditare” a declarat primarul  Ion Lungu > Acum, gradul de îndatorare este de 14%, în derulare fiind investiţii de 50 de milioane de euro

Primăria Municipiului Suceava va lua, pentru o perioadă de 5 ani,  un împrumut de 30 de milioane de lei, sumă cu care va susţine financiar derularea a 15 importante obiective de investiţii de pe raza reşedinţei de judeţ. Aceasta în baza Hotărârii de Guvern nr. 83 din 27 iulie 2021 prin care autorităţile administraţiei publice locale, precum şi instituţiile publice pot contracta  credite de trezorerie cu dobânzi avantajoase.

„Este un lucru bun, deoarece aceste împrumuturi sunt, din punctul de vedere al dobânzilor, mai avantajoase decât creditele de pe piaţă. La fel, un avantaj este că nu trebuie organizată licitaţie, scurtându-se timpii până la folosirea efectivă a banilor” a reliefat Ion Lungu ieri, într-o conferinţă de presă.

Astfel, ar urma să fie  finanţate ruta alternativă Suceava – Botoşani, cu 8 milioane de lei; modernizarea Ştrandului Iţcani – 8 milioane de lei; modernizarea Pieţei „George Enescu” – 5 milioane de lei; reţeaua de canalizare pentru apa menajeră de pe strada Făgetului – 1,6 milioane de lei; încălzirea bazarului – 1,5 milioane de lei; alimentarea cu energie electrică a autobazei din Burdujeni-sat –un milion de lei; modernizarea străzii Lipoveni –un milion de lei; introducerea gazelor naturale în Burdujeni-sat – 800.000 de lei; amenajarea serei floricole – 600.000 de lei; alimentarea cu energie electrică în cartierul Europa  – 500.000 de lei. Pentru drumuri şi alei în cartierul Europa se vor aloca 400.000 de lei, la fel ca şi pentru modernizarea străzilor Crângului, Ştefan Luchian, Emil Cora şi Aleii Jupiter.

Ion Lungu spune că, pentru dezvoltare, la Comisia de împrumuturi de pe lângă Ministerul Finanţelor Publice au cereri de creditare oraşe mari, precum Oradea – 100 de milioane de lei, Târgovişte – 50 de milioane de lei şi Drobeta-Turnu Severin – 50 de milioane de lei. Gradul de îndatorare al municipiului Suceava este de 14%, Primăria având în derulare investiţii de 50 de milioane de euro. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: