Pelerinajul „Calea Mântuirii” în Protopopiatul Fălticeni

Parohia „Cuvioasa Paraschiva”, Dolheştii Mari I, a organizat pelerinajul „Calea Mântuirii” în perioada 23-24 iulie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, şi în parteneriat cu Protoieria Fălticeni, cu îndrumarea PC Părinte Protopop Adrian Dulgheriu.

Bucuria deplină a fost primirea Veşmântului Sfintei ,,Cuvioase Parascheva”, adus de părintele Loluţă Adrian de la Parohia Pleşeşti. După ceremonia de primire a Veşmântului, pe un podium special amenajat în curtea Bisericii „Cuvioasa  Paraschiva”, am săvârşit Acatistul Sfintei ,,Cuvioase Parascheva”, ca mulţumire şi recunoştinţă pentru binecuvântarea pe care am primit-o.

Apoi, respectând programul stabilit, împreună cu PC Părinte Protopop Adrian Dulgheriu şi cu preoţii participanţi la eveniment, cu voluntarii care au purtat steaguri, prapuri şi icoane, am pornit cu credincioşii spre Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Valea Bourei.

Chiar dacă soarele a fost puternic şi am avut de întâmpinat o căldură istovitoare, Sfânta Cuvioasă Parascheva a fost alături de noi toţi şi ne-a întărit să parcurgem distanţa dintre cele două biserici cu mare bucurie duhovnicească. Ordinea şi liniştea pelerinajului au fost asigurate de stricta supraveghere a reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Suceava şi  Poliţiei Comunei Preuteşti.

La mijlocul satului Valea Bourei, părintele Alexandrache Mitică, împreună cu credincioşii, a  întâmpinat racla cu Veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva cu cântări de laudă.

În altarul de vară al parohiei, s-a săvârşit slujba Vecerniei şi a Litiei sub proţia părintelui Maftei Dănuţ de la Parohia Mănăstioara.

Racla cu veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva a rămas spre închinare credincioşilor până a doua zi, duminică, când s-a săvârşit  Sfânta Liturghie. Părintele Vrabie Iustin a adus racla spre închinare la parohia din Dolheştii Mari, deoarece biserica o are ca ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Parascheva.

În continuarea pelerinajului şi ca o încununare de evenimente frumoase şi binecuvântate, în după-amiaza zilei de duminica, la parohia din Dolhestii Mari a avut loc prima ediţie a concursului „Toaca din Pridvor”, la care  s-au înscris tineri din parohiile din Protopopiatul Fălticeni.

Pacea şi bucuria, lumina şi sfinţenia adunate în inimi prin pelerinajul „Calea Mântuirii” şi prin slujbele săvârşite ne vor însoţi mereu pe noi, pelerinii care am luat parte la acest deosebit eveniment.

Pr. VRABIE IUSTIN VASILE,

preot paroh la parohia ,,Cuvioasa Paraschiva” din localitatea Dolheştii Mari | ArhiepiscopiaSucevei.ro

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: