Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni

Curs de prim ajutor pentru tineri

50 de tineri din parohiile din municipiul Suceava şi din împrejurimi au participat la un  curs de prim ajutor organizat de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni (ATOS),  cu ajutorul voluntarilor de la Asociaţia „Caravana cu Medici”.

A fost un curs cu folos, au apreciat ei,  desfăşurat în ziua de 1 august a.c., în aer liber, în curtea Bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Sfântu Ilie, unul din centrele de tineret din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Împreună cu coordonatorul asociaţiei, pr. Justinian-Remus A. Cojocar, timp de trei ore, tinerii au primit informaţii preţioase, care îi vor ajuta ca, în caz de nevoie, să poată să acorde primul  ajutor.  Informaţiile teoretice, dar şi exerciţiile practice cu manevrele de ajutor în caz de urgenţă – stop cardio-respirator, pierderea stării de conştienţă, hemoragii, luxaţii şi entorse, arsuri (în caz de electrocutare şi insolaţie), înec şi masaj cardiac – şi, totodată,  paşii care trebuie urmaţi pentru efectuarea manevrelor de prim ajutor le-au dat încredere tinerilor că vor şti să fie de folos la nevoie.

Ca de fiecare dată, cum fac la sfârşitul fiecărei acţiuni, au ţinut să mulţumească Înaltpreasfinţitului Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, pentru binecuvântare. Preotului Aristarch Cojocar de la Biserica „Sf. Ap. Petru şi Pavel”  i-au mulţumit pentru ospitalitate iar, pentru sprijin şi colaborare, voluntarilor de la Asociaţia „Caravana cu Medici”. (M.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: