Înainte de termen

Vatra Dornei va avea gaz metan începând cu luna septembrie

> Transgaz l-a asigurat pe Gheorghe Flutur că execuţia magistralei de gaz natural este realizată în proporţie de peste 90%

Transgaz l-a anunţat pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava că lucrările la magistrala de gaz natural Pojorâta – Vatra Dornei vor fi finalizate înainte de termen, în luna septembrie.

La iniţiativa preşedintelui Gheorghe Flutur, a avut loc, luni, la Consiliul Judeţean Suceava, o şedinţă de lucru referitoare la stadiul execuţiei conductei de gaz metan de pe tronsonul Pojorâta – Vatra Dornei, o investiţie foarte importantă pentru municipiul Vatra Dornei şi pentru zona Dornelor, atât în ce priveşte consumul casnic, cât şi privind racordarea centralei termice din Vatra Dornei, aflată în conservare de mai mulţi ani.

Lucrarea este finanţată de Guvernul României şi executată de Transgaz.

În afară de reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava şi ai Transgaz, au mai participat responsabili ai Direcţiei Silvice Suceava, ai Gărzii de Mediu, ai proiectantului lucrărilor, precum şi dirigintele de şantier, ca reprezentant al executantului.

Concluziile au fost că lucrarea este executată în proporţie de peste 90%, din cei 25,8 de km mai rămânând de executat 2,5 km.

„Complexitatea lucrărilor a fost mare, traseul fiind preponderent în zona muntoasă, iar instalarea conductei se face în regim îngropat” a spus Flutur.

El a menţionat că termenul contractual de finalizare a lucrărilor este 31.12.2021, dar reprezentanţii Transgaz au transmis că vor finaliza lucrarea în luna septembrie 2021.

Valoarea totală a investiţiei este de 16,06 milioane lei, la care se adaugă TVA. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: