În organizarea DGASPC Suceava, la Cacica

Tabără pentru copii şi părinţi

> Acţiunea a vizat stimularea educaţiei, prevenirea abandonului şcolar şi întărirea relaţiei dintre părinţi şi copii

O tabără pentru copii şi părinţi provenind din diverse localităţi ale judeţului Suceava a fost organizată la Cacica, în perioada 28-30 iulie a.c., în cadrul parteneriatului dintre Fundaţia Hope and Homes for Children Romania şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava.

DGASPC Suceava ne-a informat că scopul acestei acţiuni, finanţate de PEPCO România, îl reprezintă „stimularea educaţiei şi prevenirea abandonului şcolar, iar, adiacent acestui scop, se lucrează la întărirea relaţiei dintre părinţi şi copii, capacitarea părinţilor în actul educativ şi înlesnirea dialogului şi comunicării dintre părinţi şi copii, mai ales în cazul familiilor monoparentale”.

În cadrul acestei tabere au participat 21 de copii cu vârste între un an şi 17 ani şi şapte părinţi, respectiv şase familii.

Specialiştii din cadrul HHC România şi din cadrul Serviciului de intervenţie în regim de urgenţă din cadrul DGASPC Suceava au iniţiat activităţi de conştientizare şi dezvoltare personală vizând atât copiii, cât şi părinţii, jocuri de rol, precum şi activităţi de relaxare, socializare care să ofere sentimentul unei vacanţe binemeritate pentru participanţi.

DGASPC Suceava a transmis mulţumiri partenerilor pentru sprijinul acordat şi implicare, subliniind că „astfel de acţiuni aduc un strop de bine în viaţa celor care au nevoie de ajutor”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: