Senatorul PSD Ioan Stan cere Guvernului să coboare în lumea reală şi să ia decizii în sprijinul celor care nu mai pot suporta scumpirile

> Din păcate, românii trăiesc din ce în ce mai greu, constată parlamentarul sucevean

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis ieri că este de datoria Guvernului să adopte de urgenţă măsuri care să sprijine românii care nu mai fac faţă scumpirilor, în prezent având de-a face cu cea mai mare creştere de preţuri înregistrată în ultimii 13 ani.

„Românii trăiesc din ce în ce mai greu. Din păcate este o realitate crudă pe care actualii decidenţi politici nu au cum să o mai ascundă în spatele unor discursuri politicianiste. Este deja oficial că primele 6 luni ale acestui an au adus cea mai mare creştere de preţuri din ultimii 13 ani. În acest timp, prin «bunăvoinţa» guvernului Cîţu, salariile sunt îngheţate, creşterea pensiilor prevăzută prin lege este amânată şi la fel se întâmplă şi cu alocaţiile” a arătat Ioan Stan.

Senatorul social-democrat sucevean a amintit că PSD a avertizat că liberalizarea pieţei energiei, fără pregătirile necesare, va fi un dezastru.

„Din cauza iresponsabilităţii celor de la putere, toate preţurile au crescut peste măsură, coşul românilor fiind tot mai gol, iar puterea de cumpărare tot mai slabă. De altfel, preţurile energiei electrice doboară record după record, ca să nu mai discutăm despre creşterea preţurilor la produsele agro-alimentare care au devenit pentru omul de rând, exponate de muzeu” a menţionat senatorul.

Ioan Stan consideră că ceea ce se întâmplă acum arată „cât de toxică, de nocivă şi ticăloasă este actuala guvernare”.

„A liberalizat piaţa energiei cu justificarea că astfel preţurile vor scădea. Iar acum, când românii nu mai fac faţă scumpirilor, explică, cu un inegalabil cinism, că România are «printre cele mai mici preţuri din Europa» la energia electrică, fără să spună niciun cuvânt despre salariile românilor, care au rămas cele mai mici din Europa. Şi nu fac absolut nimic ca să schimbe acest lucru” a mai declarat liderul PSD Suceava.

În aceste condiţii, senatorul arată că PSD somează Guvernul Cîţu şi liderii coaliţiei PNL – USRPLUS – UDMR să coboare în lumea reală.

„Să dea dovadă de măcar o fărâmă de umanitate şi să ia decizii de urgenţă prin care să-i ajute pe cei care nu mai pot să facă faţă scumpirilor. Şi sunt mulţi. Momentan sute de mii de români se află în imposibilitatea de a-şi plăti facturile la utilităţi ca urmare a politicilor total iresponsabile şi lipsite de viziune ale actualei puteri. Vor urma milioane. Drept pentru care, până nu este prea târziu, se impun decizii rapide, respectiv adoptarea, promulgarea şi aplicarea urgentă a legii consumatorului vulnerabil. Acest lucru trebuie făcut acum, nu din toamna anului viitor, aşa cum vrea Guvernul Cîţu. Altfel, la iarnă, milioane de români care trăiesc din salariul sau pensia minimă pe economie vor ajunge în situaţii dramatice. Fie vor trebui să îngheţe în case, fie vor fi debranşaţi, fie vor fi aruncaţi în stradă pentru neplată” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: