Pompier, erou în timpul liber

> A salvat o cabană şi a evitat explozia unei butelii

Un pompier şteian, judeţul Bihor, aflat în timpul liber, a împiedicat mistuirea unei cabane din satul de vacanţă Vârtop.

O femeie a anunţat, ieri, un incendiu izbucnit la o cabană situată în satul de vacanţă Vârtop din Munţii Apuseni. Femeia le-a spus pompierilor că imobilul construit din lemn, pe două etaje, este în totalitate inundat cu fum.

Pompierii militari din Ştei şi comandantul acestora au pornit spre incendiu.

Având în vedere că distanţa până la cabană era de 35 de kilometri, iar autospecialele încărcate cu mii de litri de apă erau nevoite să parcurgă cea mai mare parte a acesteia urcând pe un drum cu serpentine, dar şi faptul că structura clădirii favoriza arderea, comandantul Staţiei de Pompieri Ştei, sublocotenent Fuscaş Răzvan, şi-a sunat un subaltern aflat în timpul liber, despre care ştia că s-ar putea afla în zonă. Fără să stea pe gânduri, plt. adj. Popa Andrei, şofer la Staţia Ştei, a mers acolo, a intrat în cabana inundată cu fum şi a scos butelia, pentru a evita o explozie. Apoi, cu stingătoarele a intervenit asupra focarelor, ţinând focul sub control până la sosirea colegilor săi.

Pompierii au stins incendiul în aproximativ 10 minute.

Datorită intervenţiei pompierului, cabana a putut fi salvată aproape în totalitate. Au ars doar un tablou electric şi o suprafaţă de circa 25 metri pătraţi dintr-un perete de lemn.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: