Peste 25.000 de doze de vaccin BCG, la DSP Suceava

> Ele au început deja să fie repartizate spitalelor din judeţ

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat că Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 25.200 de doze de vaccin antituberculoză (BCG), iar DSP Suceava a înştiinţat unităţile spitaliceşti din judeţ pentru preluarea acestora.

Ea a spus că până luni au fost preluate 600 de doze de vaccin BCG de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, alte 300 de doze au fost predate reprezentanţilor Spitalului Municipal Fălticeni, iar 400 de doze Spitalului Municipal Vatra Dornei.

Băncilă a precizat că sunt aşteptate să fie repartizate şi dozele de vaccin antihepatitic B.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a menţionat că, la nivel local, unităţile spitaliceşti din judeţ se organizează pentru recuperarea la vaccinare a bebeluşilor care au fost externaţi din spital fără a fi vaccinaţi.

De precizat este că Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, în data de 7 iulie a.c., că a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a 406.000 de doze de vaccin BCG, care urma să fie livrate începând din data de 8 iulie către Unifarm, iar ulterior către direcţiile de sănătate publică, precum şi a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, care, de asemenea, urma să fie livrate în perioada următoare.

Într-un comunicat de presă al MS de la acea dată se preciza că, la nivel naţional, la începutul lunii iunie a.c., existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B şi 65.900 de doze de vaccin BCG, consumul de vaccin fiind, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B şi 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG.

Ministerul Sănătăţii a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între judeţe, în funcţie de necesităţile locale, în vederea asigurării continuităţii în derularea Programului naţional de vaccinare, se menţiona în comunicatul de presă al MS.

Totodată, ministerul a solicitat autorităţilor sanitare judeţene să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi, în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare. Toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie.

Vaccinarea BCG se efectuează la nou-născuţi în maternitate, la vârsta de 2-7 zile, şi este asigurată gratuit, în cadrul Programului naţional de vaccinare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: