Ministrul Educaţiei anunţă deschiderea anului şcolar pe 13 septembrie, cu prezenţă fizică

Şcoala va începe pe 13 septembrie cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare, spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei afirmă că şcoala va începe în format fizic pe 13 septembrie. „Bazându-mă pe informaţiile pe care le am în limite de competenţă, bazându-mă pe cunoaşterea condiţiilor din şcoli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învăţământ, bazându-mă pe acţiunile pe care le avem în vedere pentru a susţine importanţa şi necesitatea vaccinării, mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare. Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluţia epidemiologică”, spune Sorin Cîmpeanu.

El spune şi că e posibil ca, pe viitor, cabinetele medicale din şcoli să fie transformate în centre de vaccinare şi se declară împotriva obligativităţii vaccinării.

Cu siguranţă nu se va schimba modul de admitere la liceu în 2022

Cu siguranţă nu se va schimba anul viitor modul de admitere în liceu, dă asigurări ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: „Astfel de schimbări necesită predictibilitate, necesită un acord al celor implicaţi şi vor putea să fie implementate începând cu admiterea din 2023”.

„Cu siguranţă nu se va schimba anul viitor (modul de admitere în liceu – n.r.). Astfel de schimbări necesită predictibilitate, necesită un acord al celor implicaţi şi vor putea să fie implementate începând cu admiterea din 2023. Deci pentru părinţii elevilor din clasa a VIII-a – nu vor fi schimbate condiţiile de derulare a Evaluării Naţionale”, spune Sorin Cîmpeanu.

El precizează că singura schimbare va fi introducerea corectării informatizate.

„Asta nu e de natură să impieteze asupra pregătirii elevilor. Dimpotrivă, să fie avantajaţi prin eliminarea subiectivismului uman. La Evaluarea Naţională au fost 20.000 de contestaţii. Foarte multe s-au soldat cu schimbarea notei. Iar la Bacalaureat au fost 56.000 de contestaţii, din care 53.000 s-au soldat cu schimbarea notei”, conchide Cîmpeanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: