Ministrul ungar al justiţiei:

Guvernul va răspunde „atacurilor fără precedent de la Bruxelles”

Ungaria a fost atacată de Bruxelles „la un nivel fără precedent doar pentru că Budapesta consideră o prioritate protecţia copiilor şi a familiilor şi de aceea nu doreşte să permită accesul lobby-ului LGBTQ în şcolile şi grădiniţele” din Ungaria, a scris pe Facebook ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, consemnează MTI. „Am enervat Bruxellesul doar pentru că noi considerăm protejarea copiilor mai importantă decât cocoloşirea lobby-ului LGBTQ”, scrie responsabila ungară în postarea publicată luni seara pe Facebook în ungară şi în engleză.

Ea aminteşte că guvernul ungar a avut „numeroase dispute de-a lungul timpului cu instituţiile de la Bruxelles”, pe care le-a „reglementat oficial răspunzând corect la toate problemele şi preocupările şi, mai mult, a respectat întotdeauna Tratatele” UE.

Potrivit lui Varga, Bruxellesul „se aşteaptă ca organele constituţionale independente ale Ungariei să ia deciziile pe care Comisia Europeană le consideră dezirabile în cazuri specifice, indiferent de fapte şi reglementări”, ceea ce „reprezintă un abuz de putere din partea Comisiei”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: