Elvis Presley a murit din cauza genelor moştenite

În faţa ipotezei generale că problemele de sănătate ale lui Elvis Presley s-au produs din cauza dependenţei sale de droguri, scriitoarea americană Sally Hoedel a publicat o carte biografică despre regele rock and rollului în care dezvăluie că moartea lui a survenit din cauza „genelor proaste”, relatează EFE.

În cartea intitulată „Elvis: Destined To Die Young”, autoarea consideră că afecţiunile starului american, dincolo de excesele datorate celebrităţii sale, ar fi avut ca punct de plecare genele moştenite de la bunicii din partea maternă, care erau veri de gradul întâi. Autoarea notează că mulţi membri ai familiei din partea mamei sale au murit în floarea vârstei, asemeni lui Elvis, care a murit la 42 de ani, inclusiv trei dintre unchii săi. De fapt, atât artistul, cât şi mama sa, Gladys, care a murit la 46 de ani, „au avut o perioadă similară de patru ani de sănătate degenerativă, lucru important, având în vedere că ea nu a urmat aceeaşi medicaţie ca fiul ei”, a subliniat autoarea cărţii, citată de site-ul britanic specializat în muzică NME.

Ea a precizat că Elvis Presley suferea de afecţiuni în nouă dintre cele unsprezece sisteme corporale şi că o parte a organismului său a fost afectat încă de la naştere. „Elvis era un om bolnav care îşi ascundea o mare parte din slăbiciunea sa pentru a umple sălile de spectacol şi a-şi întreţine familia. Examinând punctele sale slabe şi problemele de sănătate, poate că îl vom putea reconsidera ca fiinţă umană”, a declarat ea ziarului The Observer.

În data de 16 august se vor împlini 44 de ani de la moartea lui Presley, însă nu toate împrejurările morţii sale au fost încă elucidate. „Elvis este văzut mai mult ca o imagine, decât ca o fiinţă umană, este văzut mai mult ca un rege al rock and rollului care a murit în baia lui după ce a luat prea multe pastile”, a adăugat Sally Hoedel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: