CNAIR va solicita oficial CJ Suceava eliberarea certificatului de urbanism pentru drumul de mare viteză Paşcani – Siret

 Deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai a prezentat, luni, paşii făcuţi de CNAIR pentru autostrăzile Moldovei.

El a arătat că, în ceea ce priveşte autostrada A7, pentru tronsonul Buzău – Focşani se va formula o adresă către Camera Notarilor Publici, pentru că terenurile din Buzău au fost evaluate la suprapreţ. Potrivit lui, la acest tronson acordul de mediu avansează, iar în septembrie va fi gata, la termen.

Parlamentarul a menţionat că pe tronsonul Focşani – Bacău, în 2-3 săptămâni vor fi gata toate forajele, iar pe tronsonul Bacău – Paşcani a fost deblocată partea care ţinea de CFR, ce a emis avizul, documentaţia de mediu fiind predată vineri spre analiză.

„Pe tronsonul Paşcani – Suceava, Suceava – Siret, săptămâna aceasta au avut loc ridicări topografice pe ambele sectoare. Va fi înaintată o cerere către CJ Suceava pentru eliberarea certificatului de urbanism” a menţionat Iulian Bulai.

În ceea ce priveşte autostrada A8 Tg. Mureş – Tg. Neamţ, Iulian Bulai a arătat că cele trei studii geotehnice vor fi transmise pe 9 august, iar până la sfârşitul anului va fi finalizată toată documentaţia.

Pentru tronsonul Tg. Neamţ – Iaşi – Ungheni, la momentul actual se află o echipă pe teren. În prezent s-a ajuns cu forajele la km 50, iar la 13 august va fi transmisă analiza multicriterială.

În ceea ce priveşte drumul expres Piatra Neamţ – Bacău, marţi şi miercuri au fost programate întâlniri vizând traseul, la prefecturile Neamţ, respectiv Bacău. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: