Sf. Liturghie arhierească la împlinirea a 500 de ani de la târnosirea Bisericii Sf. Cruce şi împlinirea a 620 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Armene la Suceava

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România a anunţat că, în acest an, în perioada 14-16 august, pelerinajul tradiţional al credincioşilor la Mănăstirea Hagigadar va aduce participanţilor fericirea de a reveni la tradiţia prilejuită de sărbătorirea Hramului Bisericii închinate Adormirii Maicii Domnului, precum şi de împlinirea a 620 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Armene la Suceava şi a 500 de ani de la târnosirea Bisericii armene „Sfânta Cruce” din Suceava.

Programul liturgic se va desfăşura cu respectarea măsurilor sanitare.

Sâmbătă, 14 august

> ora 16 – Biserica armeană „Sfântul Simeon”, Slujba Vecerniei;

> ora 17 – Biserica armeană „Sfânta Cruce”, Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Preasfinţia Sa Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, cu prilejul împlinirii a 500 de ani de la târnosirea bisericii; slujba de pomenire a ctitorilor, binefăcătorilor şi vrednicilor de pomenire slujitori ai acestui locaş, după care se vor face tradiţionalele „urechiuşe” în curtea bisericii, prin grija Consiliului Parohial Suceava, precum şi o expoziţie dedicată jubileului Bisericii.

Duminică, 15 august

> ora 10 – Mănăstirea Hagigadar, Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Preasfinţia Sa Episcop Datev Hagopian în coslujire cu preoţii din cadrul eparhiei armene. Cu prilejul hramului va fi adusă, la Mănăstirea Hagigadar, racla cu moaştele Sfântului Ioan Botezătorul de la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Bucureşti, spre bucuria sufletească a celor care cu aleasă simţire şi mare nădejde îşi caută împlinirea dorinţelor în acest locaş de închinăciune;

> ora 14 – Agapa tradiţională, lansarea cărţii „Biserica Armeană Sf. Cruce – 500 de ani”, precum şi conferirea medaliilor jubiliare.

Luni, 16 august

> ora 10 – Mănăstirea Zamca, Slujba de pomenire morţilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: