Ministerul Dezvoltării îi răspunde deputatului Angelica Fădor:

Nicio localitate din judeţul Suceava nu a solicitat construirea de locuinţe de necesitate

Ministerul Dezvoltării Regionale i-a răspuns deputatului PNL Angelica Fădor cu privire la stadiul derulării programelor de construcţii de locuinţe pentru tineri, de serviciu şi de necesitate în judeţul Suceava.

Deputatul PNL a dorit să afle care este situaţia în judeţul nostru în condiţiile în care, pentru perioada 2021-2024 se estimează că în ţară se vor construi 10.000 de locuinţe de serviciu, cu un buget de două miliarde de lei, alte 5.000 de locuinţe pentru tineri în vederea închirierii, cu un buget de un miliard de lei, şi alte 10.000 de locuinţe de necesitate, cu un buget de două miliarde de lei.

În răspuns, Ministerul Dezvoltării arată că locuinţele pentru tinerii specialişti se pot realiza prin Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri destinate închirierii, precum şi prin Programul de construcţii de locuinţe de serviciu.

„Prin implementarea acestor programe de construcţii de locuinţe se are în vedere sprijinirea autorităţilor publice locale în procesul de stimulare a tinerei generaţii să profeseze pe teritoriul României, limitând astfel migraţia specialiştilor către alte ţări” se arată în răspuns.

Totodată, în acest context se precizează că, până în prezent, au fost finalizate 872 de unităţi locative pentru specialiştii din sănătate şi/sau învăţământ, în cadrul Programului de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

În judeţul Suceava nu a fost finalizat niciun astfel de obiectiv de investiţie.

Totodată, la aceasta dată sunt în curs de execuţie lucrările de construcţie-montaj la 389 de unităţi locative, în cadrul Programului de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, dintre care 32 de unităţi locative sunt în judeţul Suceava (municipiul Fălticeni şi oraşul Gura Humorului). De asemenea, sunt în curs de execuţie 30 de unităţi locative în municipiul Suceava, în cadrul Programului de construcţii locuinţe de serviciu.

Ministerul mai arată că demararea unor noi investiţii se face în funcţie de sumele alocate de la bugetul de stat cu aceste destinaţii, coroborat cu prevederile legislative în domeniu, astfel că nu se poate estima numărul de locuinţe destinate specialiştilor ce se vor realiza până în anul 2024 în judeţul Suceava.

În ceea ce priveşte numărul de locuinţe de necesitate ce se vor realiza în judeţul nostru, ministerul arată că locuinţele de necesitate se finanţează şi se realizează în condiţiile stabilite pentru locuinţa socială.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, Programul naţional de construcţii de locuinţe sociale şi de necesitate este un program anual, necesarul de fonduri de la bugetul de stat fiind fundamentat în baza solicitărilor primite din partea unităţilor administrativ-teritoriale beneficiare.

„În anul 2021, unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Suceava nu au transmis solicitări de includere în programul anual a unor obiective de investiţii constând în construirea unor locuinţe de necesitate” se arată în răspuns. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: