Matt Damon a avut o „revelaţie” la 50 de ani

Matt Damon a avut o „revelaţie” la 50 de ani. Fiica actorului l-a convins să elimine din vocabular un cuvânt jignitor pentru comunitatea LGBTQ. Deseori, generaţiile mai tinere au misiunea de a îşi reeduca părinţii, care sunt obişnuiţi să folosească termeni mai puţin „politically correct”. Actorul a mărturisit că abia recent s-a oprit din a folosi un cuvânt jignitor la adresa comunităţii LGBTQ, după ce fiica sa i-a explicat argumentat de ce comite o mare greşeală.

Matt Damon a povestit pentru The Sunday Times că folosise cuvântul respectiv în glumă, fără intenţia de a ofensa persoanele gay. Acesta a precizat că termenul jignitor pentru bărbaţii homosexuali era folosit în mod obişnuit pe vremea când era copil, „cu un sens diferit”. Dar motivul invocat de celebrul actor nu a mulţumit-o pe fiica sa, care a plecat de la masă. „I-am zis: Hai, e doar o glumă! O spun în filmul Stuck on You! (…) S-a dus în camera ei şi a scris un tratat foarte lung şi frumos despre cât de periculos este cuvântul acesta. Am înţeles”.

În urma mărturisirii actorului, scriitorul american Travon Free a comentat că „revelaţia” lui Matt Damon vine puţin cam târziu. „Matt Damon tocmai a aflat, acum câteva luni, de la un copil, că nu ar trebui să spună cuvântul f”, subliniază acesta, care se identifică drept bisexual sau queer. Autorul Billy Eichner se întreabă, în schimb, cu ce a înlocuit Damon cuvântul, în vocabularul său uzual.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: