Dragnea va conduce lupta cu Statul Paralel

Foarte mulţi comentatori, jurnalişti, editorialişti, politologi, formatori de opinie, moderatori… de pe partea stângă a politicii îi prevăd un viitor strălucit proaspăt liberatului din penitenciar Liviu Dragnea. Mai toţi vorbesc de martirajul său, de deţinutul politic condamnat de Statul Paralel la ani grei, iar mie mi se face pielea de găină gândindu-mă la deţinuţii cu adevărat politici Iuliu Maniu, Ion Mihalache, istoricul Gheorghe Brătianu, Corneliu Coposu, poeţii Dinu Pillat, Vasile Voiculescu, Valeriu Anania…, la mai mult de jumătate de milion de cetăţeni torturaţi cu cruzime sălbatică, asasinaţi mişeleşte în închisorile comuniste: Aiud, Gherla, Periprava, Sighet, Râmnicu-Sărat… Ce legătură are teleormăneanul condamnat penal cu martirajul lui Iuliu Hossu şi al celorlalţi mucenici ucişi cu bestialitate şi aruncaţi în gropi comune? Ne-am pierdut cu totul simţul măsurii (şi al ruşinii)?

Liviu Dragnea era deţinut de drept comun şi nu fusese condamnat pentru delicte politice, de opinie, ci pentru o găinărie: a aranjat ca nişte activiste ale PSD să fie angajate fictiv la stat, ca să nu le plătească partidul, deşi ele lucrau la sediul PSD, şi nu înţeleg şi pace ce legătură au Statul Paralel, Coldea, Kovesi, Iohannis, UE, Soros, ambasadorii, spionii străini… cu găinăria respectivă. În plus, niciunul dintre susţinătorii şi ciracii săi nu consideră infracţiune furtul banului public. Şi, ca tacâmul să fie complet, mai urmează un şir de dosare de corupţie, inclusiv cu dispariţia unor fonduri europene, şi poate ne vor lămuri justiţiarii cum se poate aduna o avere colosală cu palate în România şi Brazilia dintr-un salariu de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

În fine, vom avea aşadar un conducător al bătăliei cu Statul Paralel, stat „născut“ imediat după venirea la Palatul Cotroceni a preşedintelui Klaus Iohannis, că dacă ar fi câştigat alegerile un pesedist ca Victor-Viorel Ponta sintagma „Stat Paralel“ ar fi rămas agăţată doar de imaginea lui Traian Băsescu.

Dar ce înseamnă „Stat Paralel“? Unii îl confundă cu „Deep State“ (statul subteran, n.a.), noţiune amplă care cuprinde de fapt sinteza democraţiei americane: tradiţii fondatoare, mari curente şi personalităţi (pairii). În jurul lor gravitează făcătorii de politici publice (policy makers), căci în acest spirit s-a construit visul american (American Dream!), la care conducătorii şi justiţiarii trebuie să se raporteze mereu în activitatea lor.

În schimb, Statul nostru Paralel este un fake news, o scorneală politicianistă ad-hoc menită să arate impotenţa altor conducători (decât ai PSD!) de a gestiona treburile statului. Astfel, cică în locul dregătorilor actuali, lipsiţi de putere(?), decid fel de fel de „Mafalde“ ascunse vederii precum Florian Coldea, Laura-Codruţa Kövesi, George Soros, ambasadorii SUA şi ai Germaniei…, toate firele ducând la entităţi conspiraţioniste din lumea largă precum guvernul mondial Bilderberg, iluminaţii, iezuiţii maltezi, oculta mondială, masonii, Mossadul… Se sugerează implicit că numai Rusia şi China, date continuu ca exemplu în presa roşie, mai au grijă de noi!

Or alegerile au fost câştigate prin votul cetăţenilor şi nu i-au obligat Coldea, Kövesi… pe alegători să pună ştampila pe Iohannis şi PNL şi nici pe parlamentari să valideze guvernele Orban, Cîţu. E un fel de politicăreală de doi bani cu poveşti de adormit copiii.

Se susţine, aşadar, că Statul Paralel ar fi o grupare mafiotă care a pus mâna pe putere şi o exercită pe din dos în favoarea sa şi a străinilor care o comandă, nicidecum în favoarea „românilor“. Mi-e tot mai clar, dar şi silă, că bătălia asta cu Statul Paralel miroase a Lumea a Treia, a manipulare ordinară, iar Dragnea se va dovedi ca şi până acum un politician ratat, ambetat de sine însuşi, împins în faţă să rezolve averile, malversaţiunile financiare ale corupţilor din propriul partid şi nu numai.

Or, ca să reuşeşti în politică e nevoie nu de minciuni şi poveşti naive, ci să construieşti o majoritate hotărâtă, o masă critică a electorilor doritori de programe de dezvoltare, de reforme cu drag de ţară şi popor. Altfel ne tot scărpinăm prin studiouri de Statul Paralel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: