Pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive

Peste 100 de poliţişti în trafic şi 11 aparate radar

Viteza excesivă este, în continuare, principala cauză generatoare de accidente rutiere grave, iar prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul Suceava, neînregistrându-se persoane decedate sau rănite grav.

Pentru siguranţa traficului rutier, poliţiştii au organizat şi pe perioada weekendului o acţiune cu efective sporite.

Astfel, peste 100 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră şi ordine publică au fost în teren, fiind utilizate toate autospecialele dotate cu aparate radar, dar şi aparatele TruCam.

Modul de acţiune a fost predominant preventiv, însă poliţiştii rutieri au acţionat şi pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, precum şi a celor aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv.

Au fost utilizate atât echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale şi aparatele portabile, model TruCAM, pentru depistarea şoferilor care depăşesc viteza legală, cât şi aparate etilotest şi drugtest, pentru depistarea şi sancţionarea celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Ieri, începând cu ora 14, în funcţie de valorile de trafic şi ceilalţi factori de risc identificaţi, pe principalele drumuri naţionale şi europene din judeţ radarele au fost dispuse şi în cascadă pentru perioade de timp determinate şi pe anumite segmente de drum.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere, şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave, atrage atenţia Poliţia Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: