Fir de contact rupt pe calea ferată Coşna-Floreni

> Alte două locomotive s-au stricat

Un fir de contact a fost rupt sâmbătă pe calea ferată Coşna – Floreni, pe raza regionalei CFR Iaşi, iar circulaţia s-a desfăşurat cu locomotive diesel. În aceeaşi zi, CFR s-a confruntat cu alte incidente, două locomotive, de la un tren de marfă şi unul de călători, stricându-se pe raza Regionalei Timişoara.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, citat de Agerpres, mecanicul unui tren de marfă, aflat în circulaţie pe linia simplă Coşna-Floreni, de pe raza Regionalei Iaşi, a solicitat o locomotivă de ajutor din cauza ruperii pantografului locomotivei, în linie curentă.

Ca urmare a acestui incident, firul de contact pe segmentul respectiv a fost rupt şi el pe o lungime de circa 500 de metri.

„Echipele de intervenţie, aflate la faţa locului, au retras trenul de marfă în staţia Floreni cu o locomotivă diesel, fiind asigurat astfel gabaritul pentru circulaţia celorlalte trenuri cu tracţiune diesel. Din cauza avariilor majore înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, două trenuri de călători, care urmează să tranziteze zona respectivă, vor circula cu tracţiune diesel, astfel încât să fie asigurată continuitatea în graficul de circulaţie” a anunţat CFR SA.

Au fost afectate trenurile IR 1833 (Iaşi – Cluj) şi IR 1832 (Cluj – Galaţi). (C.N.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: