Se întoarce la noi o parte din tezaurul olimpic câştigat de suceveni?

> Adi Pirgaru

Există o mândrie deosebită atunci când steagul României flutură pe catarg după o victorie. S-a întâmplat de curând, în momentul în care echipajele de canotaj tricolore au câştigat medalii la Olimpiada de la Tokyo. Te simţi incredibil, mai ales dacă ştii că şapte dintre cei opt medaliaţi olimpici la canotaj sunt născuţi în judeţul Suceava. O parte dintre ei au şi învăţat tainele sportului cu vâsle şi rame la Fălticeni.

Păi dacă americanii, englezii sau francezii pe care i-am învins în duelurile pe apă ar vedea pontonul şi magazia de la baza fălticeneană le-ar cădea faţa. Este ca diferenţa dintre buda lor cu senzori şi gaura noastră cu hârtie tip şmirghel şi bucăţi din ziar cu fata de la pagina 5 pe pereţi sau cu cronometrele lor digitale şi faptul că noi îl mai punem pe „Moromete” să ţină scorul.

Cum să nu se desfăşoare toate competiţiile sportive de anvergură la Cluj-Napoca când acolo există două stadioane de excepţie, o sală polivalentă cu peste 10.000 de locuri şi bazin olimpic, iar la Suceava echipa de handbal de primă ligă joacă într-o sală de liceu, iar înotătorii se pregătesc într-un bazin al unei şcoli gimnaziale?

Este timpul ca şi la noi să se întoarcă o mică răsplată pentru cei care muncesc şi au avut grijă de talentele naţionale de la primii paşi. Nu ştiu ce vizionar împarte… caşcavalul acolo sus, şi nu numai în sport, dar e timpul să-şi ridice privirea şi către zona de nord-est şi să primim şi noi o porţie mai consistentă în care să putem înfige măcar o scobitoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: