În judeţul Suceava, după soluţionarea contestaţiilor

Rata de promovare la examenul de definitivare a crescut de la 70,25% la 73,1%

Ministerul Educaţiei a publicat, miercuri, rezultatele finale obţinute de candidaţi la examenul naţional de definitivare în învăţământul preuniversitar din sesiunea 2021, după soluţionarea contestaţiilor.

Potrivit unui raport la finalizarea introducerii notelor finale, publicat de Ministerul Educaţiei, în judeţul Suceava rata de promovare (media mai mare sau egală cu 8) la examenul naţional de definitivare în învăţământ, după soluţionarea contestaţiilor, a crescut de la 70,25% la 73,1%.

Astfel, 85 de candidaţi nu au promovat examenul, iar 231 l-au promovat, dintre aceştia 58 având medii cuprinse între 9,50 şi 9,99 şi 8 candidaţi având media 10.

Conform legislaţiei în vigoare, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 (opt) pentru promovarea examenului. Cadrele didactice promovate la acest examen dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, depăşesc stadiul de debutant şi pot intra pe o rută ascendentă de profesionalizare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: