Patru suceveni de argint

> Echipajul de patru rame masculin, medaliat cu argint, este format din patru suceveni

 România a cucerit medaliile de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ieri, în proba masculină de patru rame, prin sucevenii Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari. Toţi cei patru componenţi ai echipajului de argint sunt originari din judeţul Suceava, Mihăiţă Ţigănescu este din Horodnic de Jos, Mugurel Semciuc din Siret, Ştefan Berariu din Dumbrăveni, iar Cosmin Pascari din Gura Humorului. Cosmin Pascari a fost component al clubului CSM Suceava şi a fost timp de trei ani, din 2015 până în 2017, cel mai bun sportiv al judeţului Suceava.

Australia (Alexander Purnell, Spencer Turrin, Jack Hargreaves, Alexander Hill) s-a impus cu timpul de 5 min. 42 sec. 76/100, stabilind cel mai bun timp olimpic, întrerupând seria Marii Britanii, care ratează în premieră aurul olimpic după 20 de ani.

Tricolorii au încheiat în 5 min. 43 sec. 13/100, sosind la 37/100 de campionii olimpici. Cei patru componenţi ai bărcii României sunt vicecampioni europeni la Varese, anul acesta, şi vicecampioni mondiali la Linz, în 2019. Ţigănescu, Berariu şi Pascari sunt şi campioni europeni în 2018, la Glasgow.

Bronzul a revenit Italiei (Matteo Castaldo, Marco di Costanzo, Matteo Lodo, Giuseppe Vicino), în 5 min. 43 sec. 60/100.

Britanicii Oliver Cook, Matthew Rossiter, Rory Gibbs şi Sholto Carnegie, care pe finalul cursei au deviat de la direcţie, fiind la un moment dat aproape de coliziunea cu echipajul italian, s-au clasat pe locul patru (5:45.78). (ADI PÎRGARU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: