Virusul Dragnea contaminează

Nu ştiu dacă aţi observat, dar, după eliberarea jupânului de la Mititica, aripa Codrin Ştefănescu a PSD a căpătat roşeaţă în obraji, semn că i-a crescut temperatura în urma atacului în forţă al virusului Dragnea. Ar fi fost nevoie ca în aceşti 2 ani şi două luni să stea în carantină pentru a se vindeca, numai că nici vorbă de vindecare, nici de carantină: i-au pregătit jupânului ieşirea de la pârnaie de parcă s-ar întoarce victorios pe un murg alb şi forţos dintr-o luptă crâncenă. Mai lipsea scena cu haiducul Iancu Jianu înşfăcându-şi mândra de mijloc spre a o sălta călare lângă sine! Ca să mai spun de cântecele leşinate de căldură ale pensionarelor aduse de Codrin, omul său de încredere, aflat mereu „cu arma la picior”, cel ce se gudură slugarnic cu speranţa căpătării unui caftan cu găitane când jupânul va fi ce-a fost şi mai mult decât atâta. Hai, libi!

Contaminarea s-a făcut şi mai abitir după liberare: primii la linguşiri au fost oportuniştii cunoscuţi ca iarba de leac care au sărit de îndată să-i ia gâtul bietului Ciolacu, lider nevinovat al PSD, aflat la un curs de calificare la bucătărie, şi să-l urce din nou în jilţul de catifea purpurie pe cel ostracizat de judecătorii şi procurorii lui Iohannis, că jupânul se consideră alb ca spuma mării, victimă a „spionilor străini”, a Statului Paralel, a lui Coldea, a Codruţei, a ambasadei SUA şi a altora, fiind nevoie cică „de o conjuratie parastatala” pentru a-l condamna pe el, voievodul, cu scopul de a pune mâna pe Românica lui dragă. Da’ el, nu şi nu!

S-au contaminat şi alţi ciraci amuşinând sinecuri: Aurelian Pavelescu, cel ce-a aruncat istoricul PNCD la lada de gunoi, se iţeşte susţinând că Dragnea „a reuşit un act epopeic: fondarea mişcării suveraniste române”, adică aceea prin care voia să scoată România din statutul de colonie a UE pentru a o pune alături de uzbeci şi calmuci împreună cu Ungaria lui Viktor Orban, căci, orice-ar fi, spiritele tari se-mpreunează alături de Putin cel Mare.

Bucuria pensionarelor din Bucureştii lui Codrin a fost nemărginită: „Acum trebuie sa eliberezi Romania”, „Acum putem spera la un viitor mai bun”, „Acum, pensiile”… Numai că răspunsul jupânului a fost cam palid şi sfielnic: nu ştie dacă va mai intra în politică, nici dacă „mai are cu cine şi dacă mai are pentru cine”. În afara lui, evident, nu se mai nasc bărbaţi de stat în România! Măcar s-o fi făcut pentru iubita lui, Irina Tănase, mai copilă decât fecioru-său, şi tot era ceva.

Lasă că nici Justiţia noastră n-a văzut pădurea din pricina copacilor: l-a condamnat într-o speţă minoră, şobolănărească, nereuşind să bage în dosarul penal afacerile de milioane din care au ieşit palatele din Teleorman şi Fortaleza braziliană. Nici staţiunea proprie din insula Belina destinată refacerii intelectuale după atâta zbucium pentru „biet popor săracul”. Promisiunea că urmează să fie anchetate s-ar putea aplica după Paştele cailor ca să se prescrie faptele, cum s-a întâmplat mereu în ultimele decenii.

Nu ştiu cine poate explica dragostea fierbinte a pensionarilor şi a sărăcenilor pentru Dragnea, ins care, ridicând osanale „românilor adevăraţi”, s-a îmbogăţit pe spatele lor şi şi-a creat privilegii mai neruşinate decât Ceauşescu. Cum se face că social-democraţii şi-au ales un lider imoral care şi-a abandonat soţia şi familia pentru relaţii cu tovarăşe de partid şi apoi cu juna „iubită” actuală, cum zice presa, cu care trăieşte în concubinaj? Asta să fie familia tradiţională pentru care a scos lumea în stradă şi a cheltuit cică 40 (patruzeci!) milioane de euro într-un re-ferendum „că aşa i-a venit lui Daddy”?

Fireşte, politica înseamnă bani, mulţi bani, fiindcă democraţia costă. Evident, nu democraţia pesedistă care încă nu s-a născut. Dar n-am văzut la PSD o minte luminată să spună românilor cât a plătit România pentru aventurile nesăbuite ale lui Dragnea cel Viteaz, cel ce se voia când Viktor Orban, când Putin şi Erdogan, cel ce a pus bocancul pe gâtul Justiţiei, cel ce se credea prietenul lui Trump şi voia să ne scoată din UE. Nu pentru un ciolan baban se face luntre şi punte Codrin Ştefănescu spre a-l împinge în faţă pe proaspăt liberatul Dragnea?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: