Spitalul Judeţean de Urgenţă acordă reducere de tarif la testarea Covid-19 în grup

> Tariful standard este de 250 de lei de persoană, însă pentru un grup de 10 până la 50 de persoane taxa este de 230 de lei, iar în cazul celor mai mari de 50 de persoane se va achita 200 de lei

Sucevenii care vor să facă un test pentru descoperirea prezenţei SARS-CoV-2 ar putea plăti mai puţin decât până acum. Aceasta deoarece conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” s-a adresat Consiliului Judeţean, solicitând instituirea unor tarife reduse pentru serviciile medicale de testare Real Time-PCR pentru depistarea virusului Covid-19. Este vorba despre testarea la „cererea grupurilor mai mari de persoane”, un proiect de hotărâre în acest sens fiind pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de astăzi a deliberativului judeţean. Astfel, pentru grupuri formate din 10 până la 50 de persoane pentru un singur test ar putea fi achitată o taxă de 230 de lei. De asemenea, în cazul grupurilor de peste 50 de persoane, doritorii vor plăti, fiecare, 200 de lei de test. De precizat este faptul că, începând cu 9 septembrie 2020, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava efectuează teste pentru diagnosticarea Covid-19, inclusiv la solicitarea persoanelor fizice sau juridice care nu fac parte din categoria pacienţilor aflaţi pe lista de prioritizare. În cazul celor dintâi, taxa are valoare de 250 de lei, plata făcându-se prin ordin, virament sau transfer bancar în Trezoreria Suceava sau direct la punctul de recoltare. Validarea plăţii se face prin trimiterea unei dovezi după ordinul sau chitanţa de plată pe adresa testarecovid19@spjsv.ro sau prin Whatsapp, la numărul 0786/017209. La prezentarea pentru recoltare, solicitantul trebuie să completeze un formular de cerere testare Covid-19, la care este anexat consimţământul informat şi acordul pentru efectuarea testului. Pe baza recomandărilor medicilor specialişti, pacienţii care se încadrează în situaţiile prevăzute de metodologie sunt testaţi gratuit. Laboratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava este avizat pentru efectuarea testului Real Time-PCR pentru determinarea Covid-19 prin ordinul Ministerul Sănătăţii nr. 523 din 27 martie 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: