OMS trage un semnal de alarmă în privinţa ţigărilor electronice şi solicită înăsprirea reglementărilor

Ţigările electronice şi alte produse similare reprezintă un pericol la adresa sănătăţii şi trebuie reglementate pentru a descuraja tacticile utilizate de industria tutunului pentru atragerea clienţilor, a avertizat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP. „Nicotina are o capacitate mare de a provoca dependenţă, iar inhalatoarele electronice pe bază de nicotină sunt periculoase şi necesită o mai bună reglementare”, a rezumat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul agenţiei ONU, care a publicat ieri un nou raport asupra luptei împotriva fumatului, realizat împreună cu Bloomberg Philanthropies.

Raportul menţionează că producătorii acestor produse, a căror gamă continuă să se extindă, vizează adesea copii şi adolescenţi cu mii de arme tentante – raportul a consemnat 16.000 – şi afirmaţii liniştitoare.

Directorul OMS consideră că în statele în care astfel de produse nu sunt interzise „guvernele ar trebui să adopte măsuri adecvate pentru a-şi proteja populaţia de pericolul acestor inhalatoare electronice pe bază de nicotină şi pentru a preveni utilizarea lor de către copii, adolescenţi şi alte grupuri vulnerabile”.

OMS recomandă guvernelor să ia măsurile necesare pentru a împiedica nefumătorii să utilizeze ţigările electronice şi alte dispozitive similare, temându-se în special de „renormalizarea” actului fumatului în societate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: