Andrei Bacoş, implicat în deschiderea terenurilor de sport ale unităţilor şcolare din municipiu

Activistul civic Andrei Bacoş militează pentru deschiderea şi reabilitarea de urgenţă a terenurilor de sport ale şcolilor şi liceelor din municipiul Suceava.

El a verificat cele 21 de unităţi de învăţământ preuniversitar din municipiul reşedinţă de judeţ cu teren de sport şi a constatat că mai mult de jumătate aveau lacătul pus pe poartă.

În cadrul emisiunii Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina, el a arătat că terenul de sport de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, care până acum câteva luni era folosit pentru depozitarea unor materiale de construcţii, nu este deschis publicului şi nici nu are amenajările necesare.

„Avem aici un teren de beton, eu nu văd porţi, nu văd coşuri de baschet. Directorii acestor instituţii de învăţământ văd că sunt cam delăsători cu aceste spaţii pe care le administrează şi nu pun deloc preţ pe ele” a spus Andrei Bacoş.

Din punct de vedere legal, cu privire la acest subiect, există o Hotărâre de Consiliu Local care reglementează soarta acestor terenuri de sport, spune activistul sucevean, care a menţionat însă că este un regulament aprobat.

„Avem o Hotărâre de Consiliu Local din 2014 prin care s-a stabilit că cetăţenii municipiului Suceava pot avea acces pe aceste terenuri de sport, gratuit şi necondiţionat, doar că atunci nu au precizat şi un regulament de folosire a acestora, motiv pentru care directorii unităţilor şcolare se «ascund» după treaba asta” a declarat activistul sucevean.

Bacoş s-a angajat să ia legătura cu directorii instituţiilor de învăţământ, astfel încât toate părţile implicate să fie aduse la masa dialogului, iar problema să fie rezolvată cât mai rapid.

„Îmi propun să iau de acum legătura cu fiecare director de şcoală. Important este că s-au mai mobilizat câteva persoane cu privire la problema asta. Ideea e să ne adunăm, să punem toate propunerile la comun şi să reuşim să redăm sucevenilor ceea ce li se cuvine de fapt. Eu aş dori ca Primăria să colaboreze cu aceşti directori de şcoală. Soluţia nu este să închidem un teren de sport ca să nu facem mizerie pe el, în niciun caz” a transmis Bacoş.

El a remarcat însă că doar deschiderea acestor terenuri fără o investiţie minimală şi o reabilitare nu schimbă datele problemei.

„Eu nu militez doar pentru deschiderea terenurilor de sport, eu îmi doresc ca aceste terenuri să fie renovate. Ca cetăţean sunt de acord ca din banii bugetului local să fie finanţat şi acest lucru” a concluzionat activistul sucevean Andrei Bacoş. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: