Potrivit unui deputat USR-PLUS

Drumul de mare viteză Paşcani – Siret va fi parţial autostradă, parţial drum expres

 Deputatul USR-PLUS de Neamţ Iulian Bulai a prezentat, luni, evoluţia proiectelor privind realizarea de autostrăzi în zona Moldovei, precizând că în ceea ce priveşte A7 pe tronsonul Paşcani – Suceava – Siret s-a finalizat Analiza Multicriterială (AMC) 2 şi că o parte va fi autostradă, iar o parte drum expres.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte autostrada A 7 pe tronsonul Buzău – Focşani au fost primite observaţii la studiul geotehnic, iar până în 28 iulie vor fi implementate, şi că se lucrează şi la documentaţia pentru acordul de mediu, care va fi gata pe 15 septembrie.

În ceea ce priveşte tronsonul Focşani – Bacău s-a stabilit ca până în 20 septembrie să fie finalizat studiul geotehnic, studiul de fezabilitate urmând să fie livrat în luna octombrie, proiectul tehnic în 10 octombrie şi în 20 octombrie acordul de mediu.

Pe tronsonul Bacău – Paşcani studiile geotehnic şi de fezabilitate sunt în analiză, iar până la finalul acestei săptămâni va fi transmis un punct de vedere.

În ceea ce priveşte Paşcani – Suceava, Suceava – Siret, el a arătat că vineri a fost avizată analiza multicriterială 2 pe traseul dintre Paşcani şi Siret.

Potrivit deputatului, între Paşcani şi Suceava va fi autostradă, între Suceava şi Rădăuţi autostradă, iar ultimii 15 km din tronson vor fi drum expres.

Pentru autostrada A8, tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni au fost transmise temele geotehnice, care vor fi aprobate în aceste zile, forajele realizate în anii trecuţi au fost confirmate şi s-au finalizat variantele de traseu, iar AMC va fi depusă pe 19 august.

Pe tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ se fac investigaţii geo în teren, iar 7 august este data pentru predarea studiului de fezabilitate.

În ceea ce priveşte Autostrada A13, la aceasta se află în curs de finalizare AMC 2.

„Proiectele de infrastructură esenţiale pentru Moldova şi pentru ţară avansează. Suntem foarte aproape de câteva termene foarte importante pentru autostrăzile din regiune. Ţinem aproape în fiecare săptămână” a scris Iulian Bulai. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: