Jocurile Olimpice, tot printre picături

România are ceva samurai şi după pandemie

> Adi Pirgaru

Probabil cea mai controversată Olimpiadă din istoria modernă începe de azi, oficial, la Tokyo, în Japonia. Amânate din cauza pandemiei de coronavirus, Jocurile Olimpice vor să transmită mesajul că nimic nu ne poate învinge şi că sportul şi mişcarea sunt esenţiale pentru viaţă. Oricum, virusul a cam pus la colţ o mare parte dintre marii campioni, dar pentru mapamond şi spiritul olimpic faptul că se merge mai departe este pozitiv, în opinia mea. Sigur că vor fi „tragedii”, sperăm că nu din cauza pandemiei, ci a faptului că nu poate toată lumea să urce pe podiumul de premiere, dar cea mai importantă competiţie sportivă a planetei sperăm să dăinuie.

România are un pic peste 100 de participanţi şi speră să audă şi ea imnul după o victorie la una dintre ramurile sportive la care participă. Cele mai mari şanse la medalii le au canotorii, sportivi de calibru care sunt printre cei mai buni din lume. Aici, Suceava se poate lăuda cu faptul că din lotul României mai mult de o treime sunt suceveni.

Am ajuns din nou la Olimpiadă şi cu fotbalul, şi cu alte ramuri sportive la care nu am mai fost demult. Să sperăm că totul va fi bine şi în spiritul olimpic şi că după o perioadă de „ceaţă virală”  va veni o bucurie pe care numai o victorie sportivă o poate reda.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: