Preafericitul Daniel a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a fost decorat, ieri, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Şeful statului i-a acordat distincţia patriarhului Daniel în semn de „înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională la călăuzirea activităţii pastorale, misionare, culturale, sociale şi filantropice a Bisericii Ortodoxe Române, în ţară şi în diaspora, pentru sporirea binelui comun prin cultivarea dialogului interconfesional şi interreligios”.

Şeful statului a spus că Patriarhul Daniel a adus o contribuţie importantă la afirmarea Bisericii Ortodoxe Române ca important partener de dialog al statului român pentru consolidarea societăţii noastre democratice – „o societate a libertăţii de conştiinţă, deschisă dialogului şi îmbrăţişând valorile comune ale solidarităţii, carităţii şi iubirii aproapelui”.

Patriarhul Daniel a arătat că primeşte distincţia „ca o onoare pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română”.

Înaltul ierarh a arătat că, aşa cum prevede legea, cultele sunt parteneri ai statului român. „Noi considerăm că libertatea pe care o avem la nivelul manifestării credinţei noastre religioase este o libertate pentru cooperare, pentru coresponsabilitate, pentru armonie şi pace între toţi cetăţenii României şi între românii de pretutindeni”, a afirmat patriarhul BOR.

Patriarhul Daniel a împlinit, ieri, 70 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: